Menu
Wist je dat? Er bestaan 2 soorten ingebouwde stoomovens:
Met een stoomoven kan je met of zonder druk koken. Met gecombineerde stoomovens kan je enkel zonder druk koken.
Inbouwstoomovens zijn in verschillende maten beschikbaar:
Met een stoomoven maak je meerdere gerechten tegelijkertijd klaar: vis, vlees, groenten… De meeste stoomovens zijn uitgerust met verschillende niveaus (1, 2, 3 of zelfs 4). Je verliest dus geen tijd door gelijktijdig op verschillende niveaus gerechten te bereiden.
Een stoomoven gebruikt stoom om je gerechten te bereiden, dat is logisch. Maar na verloop van tijd kan er zo kalk ontstaan. Goed nieuws: bijna alle stoomovens hebben een automatisch ontkalkingsprogramma. Deze functie laat je meteen iets weten als het tijd is om je toestel te ontkalken. Zo gaat je oven moeiteloos nog langer mee. Erg handig!
Een stoomoven is makkelijker te onderhouden dan een traditionele oven. Je hebt geen last meer van spatten op de ovenwanden van je oven want het koken gebeurt op lage temperatuur. Een traditionele oven bakt je gerechten op hoge temperatuur, waardoor het vet tegen de wanden spat. Hierdoor maak je de oven minder makkelijk schoon.
Om je stoomoven goed te onderhouden, raden we je aan om het resterende vocht op de ovenwanden van je oven af te vegen na elk gebruik.