Menu
Gemengde fornuizen worden doorgaans vervaardigd uit twee materialen:
Welk gemengd fornuis je kiest, hangt af van het aantal gasbranders dat je wenst:
Bij een gemengd fornuis heb je kookplaten op gas en een oven op elektriciteit.
Wil je een oven die snel voorverwarmt en snel bakt en waarin geen enkele taart mislukt? Heel wat gemengde fornuizen zijn uitgerust met een oven met draaiende warmte. Die biedt meer functies dan een klassieke convectieoven. Dankzij de draaiende warmte hoef je de oven, afhankelijk van je gerecht, zelden voor te verwarmen en wordt hij ook sneller weer warm. En omdat de oventemperatuur tijdens het bakken +/- 20 °C lager ligt (dan bij een convectieoven) bespaar je heel wat energie.
Wat de kookwijze betreft heb je twee keuzes:
Een oven schoonmaken met de hand is bijzonder lastig.
Elk gerecht heeft zijn eigen baktemperatuur. Om het je extra makkelijk te maken, kan je kiezen voor een model met elektronische programmatie. Volg gewoon de tips van je programmeerprogramma. Wedden dat geen enkel gerecht nog mislukt?
Als je vlees wil braden, kies dan voor een gemengd fornuis met draaispit. Dankzij de motor achteraan of aan de zijkanten van je oven kan je heel homogeen je mooiste stukken vlees braden. Smakelijk!