Winkelwagen
Leveringskosten: Gratis
Totaal: -
Afrekenen

TP-LINK DECO X50 3-PACK AX3000

Levering mogelijk vanaf 04.07.24 (Gratis)

€ 184,00  € 219,00
Of - Simulatie
Let op, geld lenen kost ook geld.
TP-LINK DECO X50 3-PACK AX3000

Ook nieuw verkrijgbaar op vandenborre.be

Dit toestel is uniek en wordt toegewezen aan de eerste klant die de bestelling ervan afrondt.

Technische specificaties

Type Multiroom wifirouter (Mesh starterkit)
Wifi 802.11ax (Wifi 6)
Wifinetwerk Dual-band
Ethernetpoort 2 LAN
Max. wifisnelheid (totaal) 3000 Mbps
Max. wifisnelheid (5 GHz) 2400 Mbps
Max. wifisnelheid (2.4 GHz) 600 Mbps
Ethernetsnelheid 1000 Mbps (Gigabit Ethernet)
Wifibeveiliging WPA, WPA-PSK, WPA2, WPA2-PSK, WEP
MU-MIMO
Beamforming
Externe antennes
Led aan/uit-knop
Wifi aan/uit-knop
WPS-knop
Ethernetkabel bijgeleverd
Netwerknorm Wifi 6 ax
Vanden Borre-code 20110451 - 7874006 - 6
Type
- Wifirouter: terwijl een modem voor een internetverbinding zorgt, maakt een router het mogelijk om met meerdere apparaten tegelijkertijd op het internet te kunnen. Je creëert dus een netwerk in huis tussen de apparaten die met je router verbonden zijn. Zo kan je al je toestellen verbinden met het internet, zowel draadloos als via een ethernetkabel.

-Ethernet- of netwerkswitch: een netwerkswitch is een soort verdeelstekker voor je toestellen die een bekabelde verbinding gebruiken. 1 ethernetpoort wordt gebruikt om de switch te verbinden met je modem/router, de andere poorten kunnen worden gebruikt om je toestellen aan te sluiten. Een netwerkswitch is handig als je huidige router te weinig ethernetpoorten heeft.

- Multiroom wifirouter: droom je van een optimaal wifisignaal overal in huis? Met multiroom wifi is dit eindelijk mogelijk. Een starterskit bestaat uit een router die je aansluit op de modem van je provider, en 1 of meerdere satellieten. Deze satellieten zijn extra antennes die je vrij in huis kan plaatsen, daar waar je het wifisignaal wil versterken. De router en satellieten vormen samen één en hetzelfde draadloos netwerk dat een groter bereik en stabieler signaal biedt dan met een klassieke router. Het grote voordeel is dat er geen extra kabels nodig zijn, de internetsnelheid behouden blijft en je apparaten (smartphones, laptops, tablets,...) schakelen naadloos over van de ene satelliet naar de andere.

- Access point: is een toestel dat voor een wifisignaal (hotspot) zorgt. Je verbindt het aan je router met een ethernetkabel (ook netwerkkabel genaamd). Heb je niet overal een goede wifiontvangst, dan is een access point een prima oplossing. Kan je echter niet zo maar een ethernetkabel plaatsen tot aan je router, dan is een powerline met wifi wellicht de beste oplossing. In de plaats van een ethernetkabel wordt hier het signaal door je huidige stopcontacten doorgestuurd.
Netwerkstandaard
De wifi-netwerkstandaard geeft de snelheid van het netwerk weer. De snelste standaard is AC, gevolgd door N, G, B en A. Daarnaast kan de 5 GHz-frequentie hogere snelheden aan dan de 2.4 GHz-frequentie.
Ethernetaansluiting

Via een ethernetaansluiting kan je makkelijk toestellen met het internet verbinden via een kabel. Dit is de meest stabiele verbinding, aangezien er geen kans is op storingen zoals bij een wifiverbinding.

 

Een LAN-poort laat je toe om je individuele apparaten zoals een computer, tv, NAS, printer … aan te sluiten op het netwerk van je router.

 

Een WAN-poort dient om je router te verbinden met het internet via de modem van je internetprovider.

Max. wifisnelheid (totaal)
De maximale wifisnelheid wordt uitgedrukt in Mbps (megabits per seconde). Hoe hoger het aantal Mbps, hoe sneller de gegevensoverdracht. De totale snelheid is de som van de individuele snelheden per gebruikte frequentie (2.4 GHz en 5 GHz).
Max. wifisnelheid (5 GHz)
Een wifisignaal kan op verschillende frequenties worden uitgezonden. De 5 GHz-frequentie kan hogere snelheden aan dan de 2.4 GHz-frequentie. Om hiervan gebruik te kunnen maken moet je toestel compatibel zijn met 5 GHz-technologie.
Max. wifisnelheid (2.4 GHz)
Een wifisignaal kan op verschillende frequenties worden uitgezonden. Via de 2.4 GHz-frequentie kan je toestellen die nog geen 5 GHz-techologie ondersteunen toch draadloos aansluiten. De snelheid is beperkter dan via het 5 GHz-netwerk, maar voldoende voor licht gebruik of om bijvoorbeeld je printer aan te sluiten.
Ethernetsnelheid

Beschikt een router over 'Gigabit Ethernet'? Dan is de overdrachtssnelheid tussen twee apparaten gelijk aan 1000 Mbps. Bij 'Fast Ethernet' is dit 100 Mbps. Heb je een snelle internetverbinding of download je vaak zware bestanden? Dan zorgt een router met gigabit ethernet ervoor dat je geen overdrachtssnelheid verliest. 

Wifibeveiliging
WEP, WPA en WPA2 zijn de meest gebruikte methodes om een wifinetwerk te beveiligen. WEP is de oudste technologie, gevolgd door WPA. WPA2 is de nieuwste en meest veilige oplossing om je netwerk te beveiligen. WPA2 maakt gebruik van AES-encryptie.
MU-MIMO

Hoe meer apparaten er met je wifinetwerk verbonden zijn, hoe trager de verbinding wordt. Een klassieke router kan eigenlijk maar communiceren met 1 apparaat tegelijk. Veel verbonden apparaten zorgen dus voor langere wachttijden.

 

Routers van de nieuwste generatie (AC Wave 2) beschikken over Multiple User MIMO (MU-MIMO) technologie, waardoor ze wel met meerdere toestellen tegelijk kunnen communiceren. Hierdoor verlies je geen snelheid wanneer er meerdere personen op hetzelfde moment het internet willen gebruiken. Tegelijk video’s streamen op tv, gamen op je pc en surfen op je smartphone of tablet ging nog nooit zo vlot!

Beamforming
AC-routers met beamforming-technologie passen het wifisignaal aan op maat van je specifieke toestellen. Zo geniet je van een hogere snelheid en een stabielere verbinding. Hierdoor gaat het energieverbruik ook omlaag.
Externe antennes
Externe antennes zorgen ervoor dat je router of repeater efficiënter het wifisignaal kan uitzenden. Richt ze naar verschillende kanten om het wifisignaal in verschillende richtingen te verbeteren. Meer antennes zorgen voor een beter signaal in alle hoeken van het huis.
Led aan/uit-knop
Staat je toestel in het zicht en wil je geen storende knipperende lichtjes zien? Met deze knop schakel je makkelijk de indicatielampjes uit. Modellen zonder deze knop laten vaak toch toe de lampjes uit te schakelen via de configuratiepagina van het toestel.
Wifi aan/uit-knop
Schakel makkelijk het wifisignaal in en uit. Modellen zonder deze knop laten nog altijd toe het wifisignaal uit te schakelen via de configuratiepagina van het toestel.
WPS-knop
Verbind een nieuw toestel met je wifinetwerk via deze knop. Supersnel, veilig en je hoeft geen wachtwoord in te voeren!