Winkelwagen
Leveringskosten: Gratis
Totaal: -
Afrekenen

SMEG KLF03BLEU BLACK

Levering mogelijk vanaf 28.09.24 (Gratis)

€ 108,00  € 128,00
Of - Simulatie
Let op, geld lenen kost ook geld.
SMEG KLF03BLEU BLACK

Ook nieuw verkrijgbaar op vandenborre.be

Dit toestel is uniek en wordt toegewezen aan de eerste klant die de bestelling ervan afrondt.

Technische specificaties

Type Waterkoker
Verwarmingselement Verborgen weerstand
Theezeef
Antikalkfilter
Vermogen 2400 W
Bijzonderheden Jaren 50 model, droogkookbeveiliging, anti-slip voetjes
Automatische waakstand
Warmhoudfunctie
Inhoud 1.7 l
Temperatuurselectie
Programmeerbaar
360° draaibaar
Draadloos
Zichtbaar waterniveau
Bedieningsknoppen
Kleur Zwart
Gewicht 1.6 kg
Ecocheques aanvaard
Vanden Borre-code 20108882 - 8465398 - 8
Verwarmingselement

Het verwarmingselement in een friteuse of koffiemachine is verantwoordelijk voor het verwarmen van de olie (bij een friteuse) of het water (bij een koffiemachine). Er zijn verschillende soorten verwarmingselementen, waaronder boilers, thermoblokken en weerstanden.

Boiler:

  • Een boiler is een aparte container die water opwarmt en op temperatuur houdt. Bij een friteuse kan dit worden gebruikt om de olie constant op een bepaalde temperatuur te houden. In een koffiemachine kan een boiler het water verwarmen en warm houden voor het zetten van koffie.

Thermoblok:

  • Een thermoblok is een compactere eenheid die het water snel verwarmt wanneer het door het blok stroomt. Dit type verwarmingselement wordt vaak gebruikt in moderne koffiemachines. Het biedt snel opwarmen en nauwkeurige temperatuurregeling.

Weerstanden:

  • Weerstanden zijn elektrische componenten die warmte genereren wanneer er stroom doorheen gaat. Ze worden vaak gebruikt om zowel olie in een friteuse als water in een koffiemachine te verwarmen. In sommige friteuses wordt bijvoorbeeld een weerstand direct in de olie geplaatst.

De keuze voor een specifiek type verwarmingselement hangt af van het doel en de gewenste eigenschappen van het apparaat. Boilers bieden bijvoorbeeld een constante temperatuur, terwijl thermoblokken snelheid en precisie combineren. Weerstanden zijn veelzijdig en kunnen in verschillende toepassingen worden gebruikt.

Theezeef

Voor een theemachine zijn er verschillende soorten theezeven:

Manuele theezeef:

  • Kenmerken: Vul deze handmatige zeef met losse theeblaadjes en plaats hem in de machine. Verwijder handmatig na het zetten.

Automatische theezeef met timer:

  • Kenmerken: Geautomatiseerd met een timer. Vul het met thee, stel de timer in en laat de machine de rest doen.

Zeef voor theecapsules:

  • Kenmerken: Ontworpen voor theecapsules. Plaats de capsule, en de machine regelt automatisch de infusietijd.

Elk type heeft zijn voordelen, afhankelijk van je voorkeur en gewenst gebruikersgemak.


Antikalkfilter

Een antikalkfilter is een fijnmazige filter die de minuscule kalkaanslagdeeltjes opvangt. Zo blijf jouw kook- of theewater gespaard van kalkafzettingen.

Het volstaat om het filter af en toe onder de kraan af te spoelen om de verzamelde afzettingen te verwijderen.

Vermogen

Het "vermogen" bij een elektrisch toestel verwijst naar de hoeveelheid elektrische energie die het toestel per tijdseenheid verbruikt of produceert. Het wordt gemeten in watt (W) en geeft aan hoe snel het elektrische energie omzet.

Hier zijn twee belangrijke aspecten om te overwegen:

Vermogen als energieverbruik:

  • Het vermogen van een elektrisch toestel geeft aan hoeveel energie het verbruikt terwijl het in werking is. Bijvoorbeeld, een lamp van 60 watt verbruikt 60 watt elektrische energie per uur.

Vermogen als prestatie-indicator:

  • Bij sommige apparaten, zoals motoren of elektrische gereedschappen, wordt het vermogen gebruikt als een maatstaf voor de prestaties. Hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger het toestel kan zijn.

Bij het winkelen voor elektrische apparaten is het belangrijk om naar het vermogen te kijken om te begrijpen hoe efficiënt het toestel is en om ervoor te zorgen dat het voldoet aan je behoeften. Het vermogen staat vaak vermeld op het apparaat zelf of in de technische specificaties.

Bijzonderheden

Extra details vertellen je wat meer over het apparaat, dingen die je niet in de kenmerkenlijst ziet staan. Denk aan extra accessoires, speciale technologieën, en andere handige snufjes.

Automatische waakstand

Het voordeel van een automatische waakstand bij elektrische toestellen is energiebesparing en veiligheid. Deze functie zorgt ervoor dat het apparaat automatisch overschakelt naar een stand-by modus of volledig wordt uitgeschakeld als het gedurende een bepaalde periode niet wordt gebruikt. Hier zijn enkele voordelen:

  1. Energiebesparing: Door automatisch over te schakelen naar een waakstand of volledige uitschakeling wanneer het apparaat niet actief is, helpt het energie te besparen. Dit is vooral belangrijk bij elektrische toestellen die continu op het stroomnet zijn aangesloten.
  2. Milieuvriendelijk: Het verminderen van onnodig energieverbruik draagt bij aan milieuvriendelijkheid. Het helpt de ecologische voetafdruk te verkleinen door de uitstoot van broeikasgassen en het gebruik van natuurlijke hulpbronnen te verminderen.
  3. Verlengde Levensduur: Het verminderen van de tijd dat een apparaat actief is, kan bijdragen aan een langere levensduur. Dit komt doordat het apparaat minder belasting ervaart wanneer het inactief is, waardoor slijtage wordt verminderd.
  4. Veiligheid: Een automatische waakstand vermindert het risico op oververhitting of onbedoeld gebruik. Als het apparaat niet actief is, worden potentiële veiligheidsrisico's verminderd, wat de algemene veiligheid van het apparaat verbetert.
  5. Gebruiksgemak: Het automatisch overschakelen naar een waakstand betekent dat gebruikers zich minder zorgen hoeven te maken over het handmatig uitschakelen van het apparaat wanneer het niet in gebruik is. Dit zorgt voor extra gemak en gemoedsrust.

In het kort draagt een automatische waakstand bij aan een efficiënter energiegebruik, vermindert het de impact op het milieu, bevordert het de veiligheid en verbetert het het gebruikscomfort van elektrische toestellen.

Warmhoudfunctie

Bepaalde apparaten voor de bereiding van voedsel of dranken zijn uitgerust met een bijkomende functie, namelijk de warmhoudfunctie. Deze functie stelt gebruikers in staat om bereide gerechten of dranken gedurende een bepaalde periode op een constante en warme temperatuur te houden, zelfs nadat het kookproces is voltooid.

Voordelen van een Warmhoudfunctie:

Handhaving van Temperatuur:

  • De warmhoudfunctie zorgt ervoor dat voedsel of dranken op een constante en aangename temperatuur blijven, waardoor ze gereed zijn voor consumptie wanneer dat nodig is.

Flexibiliteit in Timing:

  • Gebruikers kunnen gerechten voorbereiden voordat ze worden geconsumeerd en vertrouwen op de warmhoudfunctie om de juiste temperatuur te behouden totdat ze klaar zijn om te serveren.

Handig voor Evenementen of Maaltijdbereiding:

  • Deze functie is met name handig tijdens sociale evenementen of bij het voorbereiden van maaltijden vooraf, waarbij warme gerechten op het gewenste moment beschikbaar moeten zijn.

Optimale Smaak en Textuur:

  • Het handhaven van de juiste temperatuur draagt bij aan het behoud van de optimale smaak en textuur van voedsel, zelfs als het niet onmiddellijk wordt geconsumeerd.

Efficiënt Gebruik van Keukentijd:

  • Het stelt koks in staat om gerechten op voorhand te bereiden, waardoor er meer efficiëntie is in het keukenproces.

Gebruiksvriendelijkheid:

  • De warmhoudfunctie is over het algemeen eenvoudig te activeren en maakt het gebruik van externe warmhoudapparatuur overbodig.

Of het nu gaat om een koffiezetapparaat met een warmhoudplaat, een slowcooker met warmhoudfunctie of een rijstkoker met warmhoudfunctie, deze eigenschap voegt een extra laag van bruikbaarheid toe aan keukenapparatuur. Het biedt gebruikers de flexibiliteit om maaltijden op het juiste moment te serveren zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Temperatuurselectie

De mogelijkheid om de watertemperatuur in te stellen op een specifieke waarde voordat het water wordt verwarmd. Dit stelt gebruikers in staat om water op de gewenste temperatuur te brengen, wat belangrijk kan zijn voor verschillende soorten thee, koffie of andere warme dranken, waarbij verschillende temperaturen optimale resultaten geven.

Bijvoorbeeld, sommige theesoorten, zoals groene thee, worden vaak het beste gezet bij lagere temperaturen dan kokend water. Door de temperatuurselectie te gebruiken, kan je de waterkoker instellen op de juiste temperatuur voor jouw specifieke theevariant.

Veel moderne theemakers en waterkokers hebben functies voor temperatuurselectie met voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende soorten thee, zoals witte thee, zwarte thee, groene thee en kruidenthee. Dit biedt gebruikers gemak en precisie bij het voorbereiden van hun favoriete warme dranken.

Kortom, de temperatuurselectie op een theemaker of waterkoker geeft je controle over de watertemperatuur en maakt het mogelijk om het perfecte kopje thee of een andere warme drank te bereiden op basis van jouw persoonlijke voorkeuren.

Programmeerbaar

Als ze zeggen dat een elektrisch apparaat programmeerbaar is, betekent dit eigenlijk dat je het kunt instellen om bepaalde dingen automatisch te doen. Stel je voor dat je bijvoorbeeld een koffiezetapparaat hebt dat je zo kunt instellen dat het 's ochtends automatisch koffie voor je zet zonder dat je het elke keer handmatig hoeft te doen. Of een thermostaat die je kunt programmeren zodat het huis op bepaalde tijden warmer of koeler wordt. Het idee is dat je het apparaat vooraf kunt vertellen wat het moet doen, zodat het bepaalde taken automatisch uitvoert volgens jouw ingestelde schema. Het maakt dingen een stuk handiger.

360° draaibaar

360° draaibaar betekent dat iets in alle richtingen volledig rond kan draaien, alsof het een volledige cirkelbeweging maakt.

Draadloos

Het voordeel van een draadloos elektrisch apparaat dat op batterijen werkt, is de draagbaarheid en flexibiliteit die het biedt. Je bent niet beperkt door een stopcontact, wat betekent dat je het apparaat gemakkelijk kunt verplaatsen en gebruiken waar je maar wilt. Dit is handig voor taken die mobiliteit vereisen, zoals schoonmaken, koken of klussen in huis.

Echter, het is belangrijk om te onthouden dat je de batterijen moet opladen of vervangen om ervoor te zorgen dat het apparaat altijd klaar is voor gebruik. Vergeetachtigheid hierin kan een nadeel zijn, omdat je het apparaat mogelijk niet kunt gebruiken wanneer je het nodig hebt als de batterij leeg is. Het is een kwestie van het beheren van de batterijduur om de optimale prestaties te behouden.

Zichtbaar waterniveau

Het is handig om het waterniveau te kunnen zien bij een apparaat dat wordt gebruikt om voedsel of drank te bereiden, omdat het gebruikers in staat stelt om snel en nauwkeurig de hoeveelheid water te controleren zonder het apparaat te openen. Dit vergemakkelijkt het bijvullen en zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid water wordt gebruikt voor specifieke bereidingen, wat resulteert in een efficiënter en nauwkeuriger gebruik van het apparaat.

Bedieningsknoppen

Het hebben van bedieningsknoppen op een toestel biedt praktische voordelen. Allereerst stellen deze knoppen gebruikers in staat om directe controle uit te oefenen over het apparaat. Door simpelweg een knop in te drukken, kunnen ze snel functies starten, stoppen of aanpassen. De eenvoud en intuïtieve aard van knoppen maken ze gemakkelijk in gebruik, zonder de complexiteit van afstandsbedieningen of touchscreens. Bovendien zijn knoppen vaak duurzaam en bestand tegen dagelijks gebruik, waardoor de levensduur van het apparaat wordt verlengd. Ze bieden ook directe toegang tot belangrijke functies, zonder dat gebruikers door ingewikkelde menu's hoeven te navigeren. In situaties waar snel handelen vereist is, kunnen bedieningsknoppen een handige en snelle oplossing bieden. Kortom, deze knoppen dragen bij aan het gebruiksgemak en de efficiëntie van het apparaat.

Kleur

De kleur van een toestel of accessoire draagt bij aan de algehele uitstraling en kan variëren van klassiek zwart of wit tot levendige kleuren,waardoor gebruikers een persoonlijke touch aan hun gebruiksapparatuur kunnen geven.

Gewicht

Gewicht bij een toestel verwijst naar de massa of zwaarte van het apparaat, meestal uitgedrukt in kilogrammen (kg) of grammen (g). Het belang van het gewicht van een toestel kan variëren afhankelijk van het type apparaat en het gebruiksscenario.

  1. Draagbaarheid: Bij draagbare apparaten zoals laptops, tablets, of smartphones is het gewicht belangrijk omdat het invloed heeft op draagbaarheid. Lichtere apparaten zijn over het algemeen gemakkelijker mee te nemen en te hanteren.
  2. Handzaamheid: Voor handbediende apparaten, zoals camera's of gereedschap, kan het gewicht van invloed zijn op hoe comfortabel het is om het apparaat langdurig vast te houden en te gebruiken.
  3. Stabiliteit en plaatsing: Bij grotere apparaten, zoals televisies of monitoren, kan het gewicht van invloed zijn op de stabiliteit en de manier waarop het apparaat wordt geplaatst of gemonteerd.
  4. Draagkracht: Bij bevestigingsapparatuur, zoals muurbeugels, is het belangrijk om het gewicht van het apparaat te kennen om ervoor te zorgen dat de bevestiging voldoende draagkracht heeft.

In het algemeen is het begrip van het gewicht van een toestel essentieel om de draagbaarheid, bruikbaarheid en veilige plaatsing ervan te waarborgen, afhankelijk van het specifieke doel en de toepassing van het apparaat.

Ecocheques aanvaard

"Ecocheques aanvaard": Een aanduiding dat ecocheques worden geaccepteerd als betalingsmiddel, zowel in de winkel als bij de levering.


Ecocheques zijn bedoeld voor de aanschaf van ecologische en duurzame producten of diensten, waardoor je milieubewuste keuzes kunt maken bij je aankopen, of je nu direct in de winkel koopt of kiest voor thuislevering.