Winkelwagen
Leveringskosten: Gratis
Totaal: -
Afrekenen

CANON RF 24-240/4-6.3 IS USM

Levering mogelijk vanaf 29.10.24 (Gratis)

€ 777,00  € 937,00
Of - Simulatie
Let op, geld lenen kost ook geld.
CANON RF 24-240/4-6.3 IS USM

Ook nieuw verkrijgbaar op vandenborre.be

Dit toestel is uniek en wordt toegewezen aan de eerste klant die de bestelling ervan afrondt.

Technische specificaties

Autofocusmotor Ultrasonic Motor (USM)
Weerbestendige afdichting
Type objectief Telelens
Compatibiliteit Canon EOS R (Full-frame)
Brandpuntsafstand 24 - 240 mm
Diafragma f/4 - 6.3
Optische beeldstabilisatie Ja, 5 stops
Stille scherpstelmotor
Lensvatting Canon RF
Minimum scherpstelafstand 0.5 m
Stof- en waterbestendig
Uitvoering Niet meegedeeld
Filterdiameter 72 mm
Diameter 80.4 mm
Lengte 122.5 mm
Gewicht 750 g
Bijgeleverde accessoires Stofkap, lensdop
Bijzonderheden -
Ecocheques aanvaard
Vanden Borre-code 20111916 - 7992955 - 43
Type objectief

Voor fototoestellen zijn er verschillende soorten lenzen die je kan gebruiken, en elk heeft zijn eigen specialiteit.

Allereerst heb je de 'standaardlens', die goed is voor dagelijkse fotografie. Het is als een alles-in-één lens, perfect voor allerlei soorten foto's.

Dan hebben we de 'groothoeklens', waarmee je meer in één beeld kunt vastleggen. Handig voor landschappen of groepsfoto's, omdat je een bredere kijk krijgt.

Aan de andere kant hebben we de 'telelens'. Hiermee kan je ver inzoomen op onderwerpen, ideaal voor het vastleggen van details op afstand, zoals bij sportevenementen of dieren in het wild.

En laten we de 'macrolens' niet vergeten, geweldig voor close-ups van kleine dingen zoals bloemen of insecten. Hiermee ontdek je de prachtige details die normaal gesproken onopgemerkt blijven.

Dus, afhankelijk van wat je wilt vastleggen, kies je gewoon de lens die het beste bij de situatie past. Fotografie is een avontuur, en met de juiste lens kan je de wereld op verschillende manieren vastleggen

Compatibiliteit

Compatibiliteit betekent dat een product geschikt is voor gebruik met een specifiek merk, apparaat of besturingssysteem. Als een product compatibel is, betekent dit dat het ontworpen is om goed samen te werken met de technologieën en specificaties van dat specifieke merk of apparaat.

Bijvoorbeeld, als we het hebben over de compatibiliteit van accessoires zoals koptelefoons, opladers of randapparatuur, impliceert dit dat deze accessoires naadloos moeten werken met de producten van een bepaald merk, zoals smartphones, tablets of laptops. Het waarborgt een soepele en efficiënte functionaliteit zonder problemen.

Compatibiliteit is een belangrijke overweging bij het kiezen van accessoires en randapparatuur, omdat niet alle producten automatisch met alle merken of apparaten werken. Het is raadzaam om de specificaties en compatibiliteitsinformatie te controleren voordat je een accessoire aanschaft om ervoor te zorgen dat het goed zal werken met jouw specifieke merk of apparaat.

Brandpuntsafstand


De brandpuntsafstand bij een camera verwijst naar de afstand tussen het optische centrum van de lens en het beeldsensoroppervlak wanneer de lens is scherpgesteld op oneindig. Het wordt uitgedrukt in millimeters (mm) en is een belangrijke eigenschap van een lens.

De brandpuntsafstand heeft invloed op het gezichtsveld en de mate van vergroting van een lens. Hier zijn enkele algemene kenmerken:

  1. Korte brandpuntsafstand (brede hoek): Lenzen met een korte brandpuntsafstand hebben over het algemeen een breder gezichtsveld. Ze zijn geschikt voor het vastleggen van grote scènes of groepen.
  2. Lange brandpuntsafstand (nauwe hoek): Lenzen met een lange brandpuntsafstand hebben een smaller gezichtsveld, maar ze kunnen onderwerpen dichterbij vergroten. Ze zijn handig voor het fotograferen van onderwerpen op afstand.
  3. Variabele brandpuntsafstand (zoomlens): Sommige lenzen hebben een variabele brandpuntsafstand, wat betekent dat je kunt zoomen en schakelen tussen verschillende brandpuntsafstanden. Deze lenzen bieden flexibiliteit bij het kiezen van composities.

Kortom, de brandpuntsafstand is een belangrijke factor bij het selecteren van een lens, omdat het de kenmerken van de foto's die je maakt beïnvloedt, met name het gezichtsveld en de mate van vergroting.

Diafragma

Het diafragma, in fotografie en optica, verwijst naar de opening in een lens waardoor licht gaat om het beeld op de film of beeldsensor te projecteren. Het wordt gemeten in f-waarden, zoals f/2.8, f/5.6, enzovoort. Een grotere opening (kleinere f-waarde) laat meer licht toe en resulteert in een minder scherpe scherptediepte, terwijl een kleinere opening (grotere f-waarde) minder licht toelaat en een grotere scherptediepte oplevert. Het diafragma speelt een cruciale rol in het beheersen van de belichting en het beïnvloeden van de scherptediepte in fotografie.

Optische beeldstabilisatie

Optische beeldstabilisatie bij een cameralens is een technologie die helpt om scherpe foto's en video's te verkrijgen, zelfs wanneer de camera in beweging is. Het werkt door kleine aanpassingen te maken aan de positie van lensdelen of de sensor om trillingen of bewegingen te compenseren die kunnen optreden tijdens het vastleggen van een beeld.

Stel je voor dat je de camera vasthoudt en een foto maakt. Soms kunnen kleine trillingen of bewegingen van je handen ervoor zorgen dat de afbeelding onscherp wordt. Optische beeldstabilisatie compenseert dit door bepaalde lenscomponenten te verplaatsen om deze trillingen tegen te gaan. Hierdoor blijft het beeld scherper, vooral bij langere belichtingstijden of bij het gebruik van telelenzen.

Het is een handige functie, vooral bij situaties met weinig licht of bij het maken van opnames uit de hand. Het helpt om bewegingsonscherpte te verminderen en zorgt ervoor dat de vastgelegde beelden scherper zijn, wat resulteert in betere foto's en video's.

Stille scherpstelmotor

Een "stille scherpstelmotor" bij een camera of lens is een autofocusmotor ontworpen voor geruisloze en soepele scherpstelling. Het doel is om geluid tijdens het scherpstellen te minimaliseren, wat vooral handig is in situaties waar stilte belangrijk is, zoals bij het fotograferen van evenementen, filmen van video's of in geluidssensitieve omgevingen. Kenmerken zijn geluidsarme werking, vloeiende scherpstelling en snelle respons. Populaire technologieën zijn Canon's ultrasone motoren (USM), stappenmotoren (STM) en Nikon's Silent Wave Motor (SWM). Het gebruik van dergelijke motoren verbetert de gebruikerservaring en maakt camera's geschikter voor verschillende opnamescenario's, met name waar minimale geluidsproductie gewenst is.

Lensvatting

De lensvatting bij een fototoestel of camera verwijst naar het mechanisme waarmee de lens aan de camerabody wordt bevestigd. Het is het fysieke verbindingssysteem tussen de lens en de camera. De lensvatting bepaalt welke lenzen op een specifieke camera kunnen worden gemonteerd.

Elke cameraproducent heeft zijn eigen type lensvatting, en soms zelfs verschillende modellen binnen dezelfde merklijn kunnen verschillende lensvattingen hebben. Het is dus essentieel om ervoor te zorgen dat de lens die je wilt gebruiken compatibel is met de lensvatting van jouw camera.

Bijvoorbeeld, Canon heeft zijn eigen EF- en RF-lensvattingen, Nikon gebruikt de F- en Z-vattingen, en Sony maakt gebruik van de E- en FE-lensvattingen. Het is belangrijk om te weten welke lensvatting jouw camera heeft bij het kiezen van nieuwe lenzen om ervoor te zorgen dat ze compatibel zijn en correct kunnen worden bevestigd.

Minimum scherpstelafstand

De "minimum scherpstelafstand" bij een toestel zoals een camera, fototoestel of verrekijker verwijst naar de kortste afstand tussen het toestel en het onderwerp waarop het toestel scherp kan stellen. Met andere woorden, het is de kleinste afstand waarop het toestel nog steeds in staat is om een duidelijk en scherp beeld vast te leggen.

Waarom dit belangrijk is:

  1. Macrofotografie: Bij het fotograferen van zeer kleine onderwerpen, zoals bloemen of insecten, is een korte minimum scherpstelafstand cruciaal om dichtbij genoeg te kunnen komen en details vast te leggen.
  2. Close-up waarneming: Voor verrekijkers of camera's met een korte minimum scherpstelafstand kunnen gebruikers dicht bij hun onderwerp komen, wat handig is bij het observeren van details in de natuur.
  3. Creatieve mogelijkheden: Een korte minimum scherpstelafstand op een camera opent creatieve mogelijkheden voor het vastleggen van unieke perspectieven en close-upbeelden.

Bij het kiezen van een toestel is het relevant om rekening te houden met de minimum scherpstelafstand, vooral als je geïnteresseerd bent in macrofotografie of gedetailleerde close-up observaties.

Stof-/waterbestendig

Als een toestel stof- en (spat)waterdicht is, krijgt het een IP-vermelding. Het eerste cijfer verwijst naar de stofbestendigheid, terwijl het tweede cijfer verwijst naar de (spat)waterbestendigheid.

IP-waarden voor stofbestendigheid:


-IP 0X = niet beschermd

-IP 1X = beschermd tegen vaste voorwerpen > 50 mm

-IP 2X = beschermd tegen vaste voorwerpen > 12 mm

-IP 3X = beschermd tegen vaste voorwerpen > 2,5 mm

-IP 4X = beschermd tegen vaste voorwerpen > 1 mm

-IP 5X = bescherm tegen stof (stofvrij)

-IP 6X = stofdicht

IP-waarden voor (spat)waterbestendigheid: 


-IP X0 = niet beschermd

-IP X1 = beschermd tegen druppelend water

-IP X2 = beschermd tegen druppelend water bij een schuine stand tot 15 graden

-IP X3 = beschermd tegen sproeiend water (regenwaterdicht)

-IP X4 = beschermd tegen opspattend water (spatwaterdicht)

-IP X5 = beschermd tegen waterstralen (spuitwaterdicht)

-IP X6 = beschermd tegen stortbuien

-IP X7 = beschermd tegen onderdompeling tot 1 m diep gedurende max. 30 minuten (waterdicht)

-IP X8 = beschermd tegen een langer of dieper verblijf onder water volgens de normen van de fabrikant (drukwaterdicht)



Bv: een toestel met een IP-waarde IP 68 is stof –en waterdicht. Een toestel met IP-waarde IP 54 is stofvrij en spatwaterdicht.


Let wel op: de IP-certificering is niet blijvend en de bestendigheid kan afnemen door normale slijtage. Een schok zoals van een kleine val, kan ook voldoende zijn opdat de afdichting niet meer gegarandeerd is.

Filterdiameter

De term "filterdiameter" bij een lens van een camera of fototoestel verwijst naar de afmeting van het filter dat op de lens kan worden bevestigd. Dit filter kan worden beschouwd als een optische accessoire dat wordt toegepast om de beeldkwaliteit te beïnvloeden. Het is vergelijkbaar met het monteren van een zonnebril op de lens, waarbij de filterdiameter aangeeft welke maat filter geschikt is. Deze specificatie is van belang omdat het de mogelijkheid biedt om verschillende filters, zoals polarisatiefilters of UV-filters, te gebruiken om de fotografische resultaten te verbeteren of om de lens te beschermen tegen specifieke lichtomstandigheden. Kortom, de filterdiameter bepaalt de geschikte afmeting van de optische filters die op de lens kunnen worden aangebracht.

Diameter

De diameter wordt gedefinieerd als de afstand tussen twee punten op de omtrek van een cirkel, gemeten door het centrum van de cirkel. In wezen is het de lengte van de rechte lijn die door het middelpunt van de cirkel gaat en de uiteinden van de cirkel raakt. Het begrip "diameter" wordt vaak gebruikt om de omvang van een cirkel te beschrijven en speelt een cruciale rol bij het bepalen van de grootte van een dergelijke geometrische vorm.

Lengte

De lengte bij een cameralens verwijst naar de fysieke afmeting van de lens, vaak gemeten vanaf het montageschroefdraad aan de achterkant van de lens tot het uiteinde van de lens. Deze afmeting kan variëren afhankelijk van het type lens en het brandpuntsafstandsbereik.

Bij zoomlenzen kan de lengte variëren afhankelijk van de ingestelde brandpuntsafstand. Bijvoorbeeld, bij het inzoomen kan de lens langer worden. Voor vaste brandpuntsafstandlenzen blijft de lengte meestal constant, omdat ze geen zoomfunctie hebben.

In het kort, de "lengte" van een cameralens is de maat van het voorste tot het achterste uiteinde van de lens, inclusief eventuele veranderingen in lengte die kunnen optreden bij het in- of uitzoomen.

Gewicht

Gewicht bij een toestel verwijst naar de massa of zwaarte van het apparaat, meestal uitgedrukt in kilogrammen (kg) of grammen (g). Het belang van het gewicht van een toestel kan variëren afhankelijk van het type apparaat en het gebruiksscenario.

  1. Draagbaarheid: Bij draagbare apparaten zoals laptops, tablets, of smartphones is het gewicht belangrijk omdat het invloed heeft op draagbaarheid. Lichtere apparaten zijn over het algemeen gemakkelijker mee te nemen en te hanteren.
  2. Handzaamheid: Voor handbediende apparaten, zoals camera's of gereedschap, kan het gewicht van invloed zijn op hoe comfortabel het is om het apparaat langdurig vast te houden en te gebruiken.
  3. Stabiliteit en plaatsing: Bij grotere apparaten, zoals televisies of monitoren, kan het gewicht van invloed zijn op de stabiliteit en de manier waarop het apparaat wordt geplaatst of gemonteerd.
  4. Draagkracht: Bij bevestigingsapparatuur, zoals muurbeugels, is het belangrijk om het gewicht van het apparaat te kennen om ervoor te zorgen dat de bevestiging voldoende draagkracht heeft.

In het algemeen is het begrip van het gewicht van een toestel essentieel om de draagbaarheid, bruikbaarheid en veilige plaatsing ervan te waarborgen, afhankelijk van het specifieke doel en de toepassing van het apparaat.

Bijgeleverde accessoires

"Bijgeleverde accessoires" verwijst naar extra items, naast het hoofdproduct, die samen met het product worden meegeleverd.

Deze accessoires zijn bedoeld om de functionaliteit of het gebruik van het hoofdproduct te verbeteren en kunnen variëren afhankelijk van het type product.

Bijzonderheden

Extra details vertellen je wat meer over het apparaat, dingen die je niet in de kenmerkenlijst ziet staan. Denk aan extra accessoires, speciale technologieën, en andere handige snufjes.

Ecocheques aanvaard

"Ecocheques aanvaard": Een aanduiding dat ecocheques worden geaccepteerd als betalingsmiddel, zowel in de winkel als bij de levering.


Ecocheques zijn bedoeld voor de aanschaf van ecologische en duurzame producten of diensten, waardoor je milieubewuste keuzes kunt maken bij je aankopen, of je nu direct in de winkel koopt of kiest voor thuislevering.