Winkelwagen
Leveringskosten: Gratis
Totaal: -
Afrekenen

PROLINE PBI4720FULL

Levering mogelijk vanaf 13.09.24 (€ 19,00)

€ 279,00  € 369,00
Of - Simulatie
Let op, geld lenen kost ook geld.

Kleine kras rechterkant

Zonder verpakking

Vanden Borre installeert ook je tweede keuze toestel op maat (klik hier voor meer info). En om een afspraak te maken? Stuur een mail naar webshop@vandenborre.be na je bestelling
PROLINE PBI4720FULL

Ook nieuw verkrijgbaar op vandenborre.be

Dit toestel is uniek en wordt toegewezen aan de eerste klant die de bestelling ervan afrondt.

Technische specificaties

Type Volledig integreerbare vaatwasser
Droogsysteem Natuurlijke condensatie
Capaciteit 12 bestekken
Type motor Standaardmotor
Afwerking kuip Kunststof
Bestekschikking Bestekmandje
Deursysteem Deur-op-deur
Geluidsniveau 47 dB
Energieklasse E
Waterverbruik 11 l/cyclus
Energieverbruik per 100 cycli 92 kWh/100 cycli
Energiekost 35.88 euro/100cycli
Ecocheques aanvaard
Aantal temperaturen 5
Aantal programma's 5 prog.
Ecoprogramma
Kort programma
Automatisch programma Neen, vaste temperaturen
Stil programma
Intensief programma
Delicaat programma
Spoelprogramma
Wasoptie 1/2 gevuld
Programma's Intensief, normaal, zuinig, express 90 minuten, snel
Functie inkorting programma
Speciale functies -
Dosering van het wasmiddel Manueel
Startuitstel Ja, 3u - 6u - 9u
Aanduiding resttijd
Signaal einde programma
Cyclusindicator
Automatisch openen deur einde cyclus
Geassisteerde opening
Binnenverlichting
Indicatielampjes Zout + spoelmiddel
Type scherm Led-indicatoren
Bovenkorf Vast
Neerklapbaar bordenrek Bovenmand
Intensieve zone in onderkorf
Warmwateraansluiting mogelijk
Kinderbeveiliging
Antilekbeveiliging Enkele beveiliging (darm)
Afmetingen nis (HxBxD) 82 x 60 x 58 cm
Afmetingen (HxBxD) 81.5 x 59.8 x 55 cm
Kleur Zie kleur bedieningspaneel
Kleur bedieningspaneel Niet van toepassing (in binnenkant deur)
Bijzonderheden Zonder frontpaneel
Kan op hoogte ingebouwd worden
Decoratiepaneel inbegrepen
Vanden Borre-code 20112597 - 7933339 - 25
Afwerking kuip

De afwerking van de kuip bij vaatwassers en wasmachines kan verschillen afhankelijk van het model, merk en het specifieke ontwerp. Hier zijn enkele veelvoorkomende materialen die worden gebruikt voor de afwerking van de kuip:

Roestvrij staal (Inox): Roestvrij staal, ook wel Inox genoemd (afgeleid van het Franse "inoxydable"), is een veelgebruikt materiaal vanwege zijn duurzaamheid, corrosiebestendigheid en eenvoudige reiniging. Het wordt vaak gebruikt voor zowel vaatwassers als wasmachines vanwege zijn stevigheid en moderne uitstraling.

Kunststof: Kunststof kuipen zijn lichter en gemakkelijker te produceren dan metalen kuipen. Ze kunnen echter gevoeliger zijn voor krassen en degradatie na verloop van tijd. Niettemin worden ze nog steeds vaak gebruikt vanwege hun kosteneffectiviteit.

Geëmailleerd staal: Geëmailleerd staal is staal dat is bedekt met een laagje glazuur (geëmailleerd). Dit biedt bescherming tegen roest en zorgt voor een glad, gemakkelijk schoon te maken oppervlak. Het wordt minder vaak gebruikt dan roestvrij staal.

Gegoten kunststof: Sommige kuipen zijn gemaakt van gegoten kunststof, wat flexibiliteit biedt in ontwerp en vorm. Dit materiaal is lichter dan andere metalen en kunststofopties, maar het kan minder duurzaam zijn.

Keramiek of porselein: In sommige hoogwaardige modellen kunnen kuipen worden afgewerkt met keramiek of porselein. Deze materialen zijn vaak duurzaam en bestand tegen krassen, maar ze kunnen gevoeliger zijn voor stoten.

Polinox: Polinox is een materiaal dat soms wordt gebruikt en is meestal een soort kunststof met versterkende eigenschappen, waardoor het duurzaam en bestand is tegen verschillende omgevingsfactoren. Het wordt soms gebruikt in de productie van kuipen voor huishoudelijke apparaten.

Bestekschikking

De "bestekschikking" bij een vaatwasser verwijst naar de manier waarop het bestek, zoals messen, vorken en lepels, wordt geplaatst of gerangschikt in de besteklade of het bestekmandje van de vaatwasser. Elke vaatwasser heeft een specifieke indeling of organisatie van de bestekruimte, en dit kan variëren afhankelijk van het merk en het model van de vaatwasser.

Sommige vaatwassers hebben een aparte besteklade bovenaan de machine, terwijl andere een bestekmandje onderaan hebben. In de besteklade zijn vaak aparte compartimenten of gleuven voor verschillende soorten bestek. Het bestekmandje kan kleine vakjes hebben voor individuele items en een groter vak voor grotere stukken bestek.

De bestekschikking is ontworpen om de efficiëntie van het afwasproces te verbeteren door ervoor te zorgen dat het water en de reinigingsmiddelen gemakkelijk toegang hebben tot elk stuk bestek. Het is raadzaam om de aanwijzingen van de fabrikant te volgen bij het schikken van het bestek om de beste wasresultaten te garanderen en het risico op beschadiging van de vaatwasser en het bestek te verminderen.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau wordt aangeduid in dB (decibel). Dankzij de uitstekende geluidsisolatie zijn sommige modellen nog nauwelijks te horen. Een vaatwasser met een geluidsniveau 44 decibel, kunnen we een stille vaatwasser noemen. Goed om te weten: 3 decibel minder betekent ook dubbel zo stil!

Energieklasse

Er bestaat in de hele Europese Unie een uniform energielabel. Dit label is eenvormig voor alle apparaten in een bepaalde categorie (bv. wasmachines, koelkasten, enz.) zodat je gemakkelijk het energieverbruik van verschillende toestellen kunt vergelijken. Sinds 1 maart 2021 gelden nieuwe criteria voor het bepalen van het energielabel. De nieuwe energielabels gaan van A tot G.Het energielabel drukt de energiescore uit in zogenaamde energieklassen. Deze energieklassen gaan van zeer energiezuinig A tot zeer energieverspillend G. Het verbruik van je toestel is minstens zo belangrijk als de aankoopprijs. Anders gezegd: een duurder nieuw apparaat is uiteindelijk goedkoper als het weinig energie verbruikt. Indien je kiest voor een energiezuinig apparaat, gaat de winst bovendien niet alleen naar je portefeuille maar ook naar het milieu. Hoe minder energie er verloren gaat, hoe beter voor de natuur. Klik hier voor gedetailleerde info over de nieuwe energielabels https://www.vandenborre.be/info/nieuwe-energielabels.

Waterverbruik

Het waterverbruik per cyclus verwijst naar de hoeveelheid water die een apparaat verbruikt bij één volledige bedrijfscyclus of operatie. Dit wordt vaak gebruikt in de context van huishoudelijke apparaten zoals vaatwassers en wasmachines.

Bij een vaatwasser betekent het waterverbruik per cyclus de hoeveelheid water die wordt gebruikt om een volledige lading vaat te wassen. Het kan worden uitgedrukt in liters of gallons. Een lager waterverbruik per cyclus duidt op een meer waterbesparende vaatwasser.

Bij een wasmachine is het waterverbruik per cyclus de hoeveelheid water die wordt gebruikt om één wascyclus te voltooien. Ook hier geldt dat een lager waterverbruik per cyclus doorgaans als efficiënter wordt beschouwd.

Het meten van het waterverbruik per cyclus is belangrijk voor zowel consumenten als fabrikanten, omdat het helpt bij het beoordelen van de efficiëntie van het apparaat en het vergelijken van verschillende modellen op basis van hun milieuvriendelijkheid en operationele kosten.

Energieverbruik per 100 cycli

Het is goed om te weten dat bij wasmachines of vaatwassers het energieverbruik wordt berekend per 100 werkende cycli. Dit is eigenlijk een handige manier om een idee te krijgen van hoeveel energie het apparaat verbruikt gedurende een bepaalde periode van gebruik.

Dus, als je naar het energielabel van een wasmachine of vaatwasser kijkt en het geeft bijvoorbeeld een bepaald aantal kilowattuur per 100 cycli aan, dan kun je dat beschouwen als een maatstaf voor de efficiëntie van het apparaat. Het geeft aan hoeveel energie het gemiddeld verbruikt tijdens het uitvoeren van 100 was- of afwasbeurten. Het is een handige manier om verschillende modellen met elkaar te vergelijken en een bewuste keuze te maken op basis van het energieverbruik.

Energiekost

De energiekost geeft het verbruik in euro weer van het toestel per 100 cycli. Het wordt berekend op basis van het verbruik van het toestel per 100 cycli en van de gemiddelde* energieprijs.

*Het gemiddelde tarief voor februari 2024 = 0,33 euro per kilowattuur (€/kWh)

Ecocheques aanvaard

"Ecocheques aanvaard": Een aanduiding dat ecocheques worden geaccepteerd als betalingsmiddel, zowel in de winkel als bij de levering.


Ecocheques zijn bedoeld voor de aanschaf van ecologische en duurzame producten of diensten, waardoor je milieubewuste keuzes kunt maken bij je aankopen, of je nu direct in de winkel koopt of kiest voor thuislevering.

Aantal temperaturen

Bij toestellen die warmte genereren, zoals een elektrisch deken, droogkap, haardroger, haarstyler of vaatwasser, hebben we vaak de mogelijkheid om uit verschillende temperaturen te kiezen. Deze functie biedt de gebruiker de flexibiliteit om de juiste temperatuur te selecteren op basis van persoonlijke voorkeuren, het type materiaal dat wordt behandeld, of de specifieke behoeften van de taak.

Bijvoorbeeld:

  1. Elektrisch deken: Je kunt kiezen uit verschillende warmte-instellingen op basis van hoe warm je het wilt hebben tijdens het slapen.
  2. Droogkap en haardroger: Deze apparaten hebben meestal verschillende warmte- en snelheidsinstellingen, zodat je de droogtemperatuur kunt aanpassen aan je haartype of stylingvoorkeuren.
  3. Haarstyler: Curling irons, stijltangen en andere haarstylers bieden vaak instellingen voor verschillende temperaturen, wat handig is voor verschillende haartypes en stylingeffecten.
  4. Vaatwasser: Moderne vaatwassers kunnen verschillende wasprogramma's hebben met variabele temperaturen, waardoor je de reinigingsintensiteit kunt aanpassen aan het soort vuil en het type vaat.

Deze instelbare temperaturen zijn ontworpen om het gebruik van het apparaat aan te passen aan verschillende situaties en behoeften, terwijl het ook de veiligheid en efficiëntie van het apparaat behoudt. Het is belangrijk om de aanbevelingen van de fabrikant op te volgen en verstandig om te gaan met temperaturen, vooral bij het behandelen van gevoelige materialen of het uitvoeren van specifieke taken.

Aantal programma's

Sommige elektrische apparaten hebben verschillende programma's die óf al vooraf zijn ingesteld óf die je zelf kunt instellen en opslaan.

Stel je voor dat deze programma's als specifieke taken zijn die het apparaat kan uitvoeren. Soms worden deze taken al door de fabrikant ingesteld, dus je hoeft ze alleen maar te selecteren. Dit is handig omdat het je de moeite bespaart om elk detail handmatig in te stellen.

Aan de andere kant, als je wat meer controle wilt, kun je ook zelf programma's maken en opslaan. Denk hierbij aan het instellen van bepaalde functies of instellingen die bij jouw specifieke behoeften passen. Zo heb je de vrijheid om het apparaat aan te passen aan jouw voorkeuren.

In feite is het alsof je een persoonlijk "takenlijstje" maakt voor het apparaat, zodat het weet wat het moet doen. Het biedt dus zowel gemak als aanpassingsmogelijkheden op basis van jouw wensen.

Ecoprogramma

Een "ecoprogramma" bij een vaatwasser of wasmachine verwijst naar een specifieke instelling of programma-optie die is ontworpen om het water- en energieverbruik te verminderen, waardoor het apparaat efficiënter en milieuvriendelijker wordt. Hier zijn enkele kenmerken van een ecoprogramma:

  1. Energie- en Waterbesparing: Het ecoprogramma is ontworpen om het energie- en waterverbruik te minimaliseren tijdens het reinigingsproces. Dit wordt vaak bereikt door de watertemperatuur te verlagen en de duur van de cyclus te optimaliseren.
  2. Langere Duur: Ecoprogramma's hebben vaak een langere duur dan standaardprogramma's. Dit stelt het apparaat in staat om met minder energie en water te werken, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd.
  3. Aangepaste Spoel- en Droogfasen: Het ecoprogramma kan aangepaste spoel- en droogfasen bevatten die zorgen voor een efficiënt gebruik van water en energie zonder in te boeten aan reinigingsprestaties.
  4. Milieubewuste Ontwerpelementen: Apparaten met een ecoprogramma worden vaak ontworpen met milieubewuste elementen, zoals het verminderen van schadelijke stoffen in het gebruikte water en het gebruik van materialen die milieuvriendelijker zijn.

Het doel van een ecoprogramma is om de ecologische voetafdruk van het gebruikte apparaat te verminderen, terwijl het nog steeds effectief is in het leveren van schone resultaten. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om het ecoprogramma te selecteren wanneer ze de voorkeur geven aan een meer energiezuinige en milieuvriendelijke werking van hun vaatwasser of wasmachine.


Kort programma

Een kort programma bij een wasmachine of vaatwasser is een versnelde cyclus die is ontworpen om de totale duur van het was- of afwasproces te verkorten. Tijdens een kort programma wordt de was- of afwasbeurt sneller uitgevoerd dan bij standaardprogramma's.

Deze kortere programma's zijn handig wanneer je snel schone kleding of servies nodig hebt en er geen behoefte is aan een grondige reiniging of langdurig inweken. Ze zijn vaak geschikt voor licht vervuilde items die niet veel tijd nodig hebben om schoon te worden.

Hoewel kortere programma's handig kunnen zijn in termen van tijd, is het belangrijk op te merken dat ze mogelijk niet zo grondig zijn als langere programma's en mogelijk minder geschikt zijn voor sterk vervuilde items.


Intensief programma

Een intensief programma bij een vaatwasser is een wascyclus die speciaal is ontworpen voor het grondig reinigen van sterk vervuilde vaat. Deze programma's zijn bedoeld voor vuile vaat met hardnekkige vlekken, etensresten en aangekoekte substanties. Hier zijn enkele kenmerken van een intensief programma:

Hoge Temperatuur:

  • Het intensieve programma maakt gebruik van een hogere watertemperatuur, vaak rond de 65-75 graden Celsius. Deze hogere temperatuur helpt bij het verwijderen van hardnekkig vuil en vet.

Langere Duur:

  • In vergelijking met standaard wasprogramma's heeft het intensieve programma een langere duur. Dit zorgt ervoor dat de vaat gedurende een langere periode wordt blootgesteld aan water en reinigingsmiddelen, waardoor het grondiger wordt schoongemaakt.

Krachtigere Waterstralen:

  • Het intensieve programma maakt gebruik van krachtigere waterstralen om vuil los te weken en weg te spoelen. Dit draagt bij aan een effectievere reiniging, vooral bij aangekoekte resten.

Extra Spoelbeurten:

  • Om ervoor te zorgen dat alle reinigingsmiddelen volledig worden weggespoeld, kan het intensieve programma extra spoelbeurten bevatten.

Intensievere Droging:

  • Na het reinigen kan het intensieve programma een intensievere droogfase hebben om ervoor te zorgen dat de vaat goed droogt.

Dit programma is handig wanneer je potten, pannen en ander kookgerei hebt dat aanzienlijk vuiler is dan normaal. Het is ook nuttig voor het reinigen van vaat na bijzonder uitgebreide maaltijden of als je de vaatwasser een tijdje niet hebt gebruikt. Het intensieve programma biedt een grondige en effectieve reiniging voor situaties waarin extra kracht nodig is.

Delicaat programma

Het delicaat programma van een vaatwasser of wasmachine is ontworpen om op een zachtaardige wijze om te gaan met kwetsbare items. Het is als een fluwelen handschoen voor je delicate spullen, waardoor ze grondig gereinigd worden zonder risico op beschadiging. Dit programma is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld fijn porselein, delicate kledingstukken of andere items die extra zorg nodig hebben tijdens het reinigingsproces. Door gebruik te maken van het delicaat programma kun je ervoor zorgen dat je kostbare bezittingen langdurig hun kwaliteit behouden. Het is een geruststellende optie om te waarborgen dat zelfs de meest gevoelige items veilig en effectief gereinigd worden.

Functie inkorting programma

De term "Functie inkorting programma" bij een wasmachine of vaatwasser verwijst naar een functie waarmee je de duur van het was- of afwasprogramma kunt verkorten. Wanneer je deze functie gebruikt, wordt de totale tijd die nodig is om het geselecteerde programma uit te voeren verminderd.

Enkele mogelijke voordelen van de functie voor het inkorten van het programma zijn:

  1. Tijdsbesparing: Deze functie is handig als je minder tijd hebt en toch een snelle was- of afwasbeurt nodig hebt. Door de duur van het programma in te korten, kun je het proces versnellen.
  2. Energiebesparing: Kortere programma's kunnen ook leiden tot een lager energieverbruik, aangezien het apparaat minder lang actief is. Dit kan gunstig zijn voor de energie-efficiëntie van het apparaat.
  3. Flexibiliteit: Het geeft gebruikers de mogelijkheid om de snelheid van het programma aan te passen aan hun behoeften. Bijvoorbeeld, als de kleding of vaat niet extreem vuil is, kun je mogelijk kiezen voor een verkort programma.

Houd er rekening mee dat niet alle programma's geschikt zijn om ingekort te worden, en de mate van inkorting kan variëren afhankelijk van het specifieke apparaat en het type programma dat wordt geselecteerd. Raadpleeg de handleiding van het apparaat voor specifieke informatie over de beschikbare functies en de effecten van het inkorten van programma's.

Speciale functies

Speciale functies bij een elektrisch apparaat verwijzen naar extra mogelijkheden of eigenschappen die het apparaat onderscheiden van basisfuncties. Deze functies zijn ontworpen om de prestaties te verbeteren, het gebruiksgemak te vergroten of extra voordelen te bieden aan de gebruiker

Dosering van het wasmiddel
  • Bij toestellen die geen dosering van het wasproduct bieden, moet je zelf bepalen hoeveel wasmiddel je ingiet.
  • Toestellen met doseeradvies: dankzij de beladingsherkenning geeft je wasmachine advies over de hoeveelheid wasmiddel die je moet gebruiken. Zo geniet je van een beter wasresultaat en was je ecologisch.
  • Toestellen met volledig automatische dosering: hierbij hoef je enkel het reservoir af en toe bij te vullen. Je apparaat zorgt bij elke wasbeurt zelf voor een optimale dosering van het wasproduct. Je was zo het meest ecologisch en behaalt het beste wasresultaat. Het blijft natuurlijk mogelijk om zelf wasmiddel in bijvoorbeeld poedervorm te gebruiken. Perfect wanneer je wol wilt wassen.
Startuitstel

Het uitstel van de starttijd bij elektrische apparaten zoals wasmachines of vaatwassers is een functie waarmee gebruikers het begin van een programma kunnen uitstellen tot een later tijdstip. Met andere woorden, je kunt instellen dat het apparaat niet onmiddellijk begint met werken, maar pas na een bepaalde periode.

Dit kan verschillende voordelen hebben:

Tijdsbeheer: Het uitstel van de starttijd stelt gebruikers in staat om het apparaat te programmeren om op een geschikter moment te starten. Bijvoorbeeld, je kunt de wasmachine 's avonds laat laten beginnen als de elektriciteitskosten mogelijk lager zijn of als je wilt dat de was klaar is tegen de tijd dat je wakker wordt.

Energiebesparing: Sommige mensen gebruiken het uitstel van de starttijd om apparaten te laten werken tijdens daluren, wanneer de vraag naar energie lager is. Dit kan leiden tot energiebesparing, afhankelijk van de energietarieven en het beleid van de energieleverancier.

Geluidsbeheer: Als je wilt voorkomen dat een apparaat geluid maakt op bepaalde momenten, zoals 's nachts, kun je het uitstel van de starttijd gebruiken om het programma op een later tijdstip te laten beginnen.

Kortom, het uitstel van de starttijd is een handige functie waarmee gebruikers flexibel kunnen plannen wanneer hun elektrische apparaten beginnen met werken, waardoor ze meer controle hebben over het energieverbruik en de timing van huishoudelijke taken.

Aanduiding resttijd

Sommige toestellen zijn voorzien van een aanduiding resttijd, waardoor je kunt zien hoelang het apparaat nog in werking zal zijn.

Deze handige functie geeft je een indicatie van de resterende tijd voordat het toestel zijn taak voltooit. Het stelt gebruikers in staat om beter te plannen en op de hoogte te blijven van wanneer ze kunnen verwachten dat het apparaat klaar is met zijn activiteit. Of het nu gaat om de resterende tijd van een wascyclus, kooktijd of een ander proces, dit geeft gebruikers meer controle over hun dagelijkse taken.

Signaal einde programma

Iets handigs aan vaatwassers of droogkasten is dat ze vaak een signaal geven wanneer het programma is voltooid. Dit signaal, zoals een pieptoon of een geluidssignaal, dient als een handige herinnering dat je nu de vaatwasser kunt legen of de schone was uit de droogkast kunt halen.

Dit is niet alleen praktisch, maar ook tijdbesparend. Het voorkomt dat je vergeet wanneer de cyclus is afgelopen, waardoor je efficiënter met je tijd kunt omgaan. Het is een kleine, maar nuttige functie die ervoor zorgt dat je huishoudelijke taken soepeler verlopen.

Vloerprojectie

Sommige vaatwassers hebben handige functies die je op de hoogte houden van de status van het afwasproces. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de resterende gebruiksduur op de vloer projecteren. Dit betekent dat je in één oogopslag kunt zien hoelang de vaatwasser nog bezig zal zijn voordat het programma is voltooid.

Daarnaast hebben sommige vaatwassers een verklikkerlampje dat aangeeft wanneer het apparaat in werking is. Dus als je de vaatwasser hebt ingeschakeld, kun je aan het lampje zien dat hij bezig is met het schoonmaken van je vaat.

Deze functies maken het gebruik van de vaatwasser niet alleen handig, maar ze houden je ook op de hoogte van wat er gaande is, zodat je je tijd efficiënt kunt plannen.

Automatisch openen deur einde cyclus

Een vaatwasser met een automatisch openende deur aan het einde van de cyclus heeft twee voordelen. Allereerst zorgt het ervoor dat de warme, vochtige lucht kan ontsnappen, wat de droogtijd van de vaat verkort. Dit resulteert in drogere borden, glazen en keukengerei met minder kans op waterdruppels. Ten tweede verbetert het automatisch openen van de deur de luchtcirculatie in de vaatwasser, waardoor condensatie wordt verminderd en het resterende vocht efficiënter verdampt. Kort gezegd draagt het automatisch openen van de deur bij aan een effectievere droging en voorkomt het vochtige restanten op de vaat. Dit resulteert in schone, droge vaat zonder handmatige tussenkomst.

Geassisteerde opening

Sommige toestellen, zoals vaatwassers, beschikken over een Geassisteerde Opening. Dit betekent dat het deksel of deur van het apparaat wordt geopend met behulp van een mechanisch systeem, waardoor je niet zelf fysieke inspanning hoeft te leveren om het te openen. Het nut van een geassisteerde opening is dat het handig is, vooral wanneer je je handen vol hebt met bijvoorbeeld vuile vaat. Met een druk op de knop of een lichte aanraking, opent de vaatwasser automatisch, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot de schone vaat binnenin. Het is een handige functie die het gebruiksgemak vergroot.

Binnenverlichting

Sommige apparaten zijn uitgerust met binnenverlichting, wat verschillende voordelen met zich meebrengt. Hier is waarom:

Zichtbaarheid:

  • Binnenverlichting zorgt voor betere zichtbaarheid binnen het apparaat. Of het nu een koelkast, oven of magnetron is, het licht maakt het gemakkelijker om de inhoud te zien en te vinden wat je nodig hebt.

Gemak bij Nachtelijk Gebruik:

  • Vooral handig bij nachtelijk gebruik, helpt binnenverlichting om gemakkelijk toegang te krijgen tot het apparaat zonder extra externe verlichting nodig te hebben.

Controle op Voedselstatus:

  • In koelkasten en vriezers biedt de binnenverlichting de mogelijkheid om de status van voedsel te controleren zonder de deur te hoeven openen, wat energiebesparend is.

Kookgemak:

  • In ovens en magnetrons vergemakkelijkt binnenverlichting het volgen van het kookproces en helpt het om de gaarheid van voedsel in de gaten te houden.

Esthetisch Aspect:

  • Binnenverlichting draagt bij aan het esthetische aspect van het apparaat. Het creëert een moderne uitstraling en kan de algehele uitstraling van de keuken of het interieur verbeteren.

Veiligheid:

  • Bij apparaten zoals ovens is het hebben van binnenverlichting ook een veiligheidskenmerk, omdat het voorkomt dat je jezelf per ongeluk brandt bij het controleren van gerechten.

De aanwezigheid van binnenverlichting in apparaten draagt bij aan het gebruiksgemak, verbetert de functionaliteit en draagt bij aan een betere algehele ervaring bij het gebruik van het apparaat.

Neerklapbaar bordenrek

In de meeste vaatwassers kan je de bordenrekjes in de bovenkorf en/of onderkorf neerklappen. Zo kun je ook grotere potten kwijt in je toestel.

Intensieve zone in onderkorf

Een intensieve zone in de onderkorf van een vaatwasser verwijst naar een specifiek gedeelte van de vaatwasser dat is ontworpen voor het grondig reinigen van sterk vervuilde of hardnekkige vaat. Hier zijn enkele kenmerken van een intensieve zone in de onderkorf:

Krachtigere Waterstralen:

  • In de intensieve zone worden krachtigere waterstralen gebruikt om hardnekkig vuil en aangekoekte resten op servies, potten en pannen effectiever te verwijderen.

Verhoogde Watertemperatuur:

  • De watertemperatuur in de intensieve zone kan hoger zijn dan in andere delen van de vaatwasser. Dit draagt bij aan een grondigere reiniging van de vaat.

Langere Duur van de Cyclus:

  • Het intensieve programma in de onderkorf kan een langere duur hebben om ervoor te zorgen dat de vaat gedurende een uitgebreidere periode wordt blootgesteld aan reinigingsmiddelen en waterstralen.

Specifieke Sproeiarmen:

  • De onderkorf kan specifieke sproeiarmen hebben die zijn ontworpen om gericht te zijn op de vuilere vaat in deze zone, wat zorgt voor een intensievere reiniging.

Geschikt voor Sterk Vervuilde Vaat:

  • Deze zone is ideaal voor items die extra aandacht nodig hebben, zoals kookgerei met aangekoekte resten, bakplaten of schalen met ingedroogde voedselresten.

Het gebruik van een intensieve zone in de onderkorf biedt een aangepaste en krachtigere reiniging voor de vaat die meer vuil heeft opgehoopt. Het is een handige functie om ervoor te zorgen dat zelfs de meest vervuilde vaat grondig wordt schoongemaakt.

Warmwateraansluiting mogelijk

Deze functie is van toepassing op verschillende huishoudelijke apparaten, waaronder hogedrukreinigers, vaatwassers en wasmachines.

Hier is hoe het van toepassing kan zijn op elk van de genoemde apparaten:

  1. Hogedrukreiniger: Sommige hogedrukreinigers kunnen worden aangesloten op een warmwaterbron. Dit kan handig zijn bij het verwijderen van hardnekkig vuil, omdat warm water vaak effectiever is in het afbreken van vetten en oliën.
  2. Vaatwasser: Sommige vaatwassers hebben de mogelijkheid om aangesloten te worden op zowel koud als warm water. Het gebruik van warm water kan helpen bij het verbeteren van de reinigingsprestaties, vooral bij het verwijderen van vet en bij het oplossen van vaatwastabletten.
  3. Wasmachine: Bij wasmachines met een warmwateraansluitingsoptie kan het apparaat warm water gebruiken in plaats van het water zelf op te warmen. Dit kan handig zijn voor wasbeurten waarin het gebruik van warm water gewenst is, bijvoorbeeld voor het beter verwijderen van vlekken.

In het algemeen biedt een warmwateraansluiting de flexibiliteit om het apparaat aan te sluiten op zowel koud als warm water, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker en de aard van de schoonmaak- of wasbeurt. Het gebruik van warm water kan helpen bij het verbeteren van de prestaties in bepaalde situaties.

Kinderbeveiliging

Kinderbeveiliging bij elektrische apparaten zoals kookplaten, ovens en droogkasten is belangrijk omdat het helpt om kinderen veilig te houden. Hier zijn een paar eenvoudige redenen waarom het handig is:

Geen Onbedoelde Ongelukken:

  • Kinderen kunnen nieuwsgierig zijn en per ongeluk apparaten inschakelen of zich eraan branden. Kinderbeveiliging voorkomt dit, zodat kinderen zich niet per ongeluk bezeren.

Makkelijk voor Ouders:

  • Voor ouders betekent kinderbeveiliging minder zorgen maken. Ze kunnen dagelijkse taken uitvoeren zonder voortdurend bang te zijn dat er iets met hun kinderen gebeurt.

Geen Toegang tot Gevaarlijke Dingen:

  • Bijvoorbeeld, op een kookplaat kan kinderbeveiliging voorkomen dat kinderen de kookplaat aanzetten en zichzelf verwonden.

Volgens de Regels:

  • Apparaten met kinderbeveiliging voldoen aan regels en normen, waardoor ze veilig zijn voor gezinnen.

Kort gezegd, kinderbeveiliging maakt het thuis veiliger voor kinderen en geeft ouders minder zorgen.

Antilekbeveiliging

Een antilekbeveiliging sluit de watertoevoer van de vaat- of wasmachine af zodra er een lek gedetecteerd wordt om zo eventuele waterschade te voorkomen. Er zijn 2 mogelijkheden:

 Enkele beveiliging : De antilekbeveiliging bevindt zich in de machine zelf. De machine detecteert het lek en sluit de watertoevoer af na enkele minuten. Opgelet: de watertoevoer wordt niet onmiddellijk afgesloten en bovendien wordt een lek aan de toevoerdarm niet gedetecteerd.

 Dubbele beveiliging : Dit systeem sluit de watertoevoer vanaf de kraan af zodra er een lek (zowel in de watertoevoerdarm als in de machine zelf) gedetecteerd wordt. Op deze manier bent u optimaal beschermd tegen eventuele waterschade.

Afmetingen nis (HxBxD)

De term "nisafmetingen" bij een inbouwtoestel verwijst naar de afmetingen van de uitsparing of ruimte waarin het toestel wordt ingebouwd. Het is essentieel om op deze afmetingen te letten om ervoor te zorgen dat het inbouwtoestel naadloos past en correct kan worden geïnstalleerd.

Bij het selecteren van een inbouwtoestel moet je op de volgende nisafmetingen letten:

  1. Hoogte, Breedte en Diepte: Meet de hoogte, breedte en diepte van de beschikbare nis of uitsparing in je keuken of ander inbouwgebied. Zorg ervoor dat het inbouwtoestel binnen deze afmetingen past.
  2. Inbouwsysteem: Let op het type inbouwsysteem dat wordt gebruikt voor het specifieke toestel (bijvoorbeeld een inbouwoven, vaatwasser of koelkast). Sommige inbouwtoestellen hebben mogelijk een ander systeem nodig, zoals een schuifsysteem of een deursysteem.
  3. Luchtventilatie: Controleer of er voldoende ruimte is voor luchtventilatie rondom het inbouwtoestel. Dit is belangrijk voor een optimale werking en voorkomt oververhitting.

Door nauwkeurig op de nisafmetingen te letten, voorkom je problemen bij de installatie en zorg je ervoor dat het inbouwtoestel goed past in de beschikbare ruimte. Het is altijd raadzaam om de handleiding van het inbouwtoestel te raadplegen voor specifieke aanwijzingen met betrekking tot nisafmetingen en installatievereisten.

Afmetingen (HxBxD)

Afmetingen refereren simpelweg aan de lengte, breedte en hoogte van een apparaat. Waarom zijn ze van belang? Nou, ze bepalen hoeveel ruimte het apparaat in beslag neemt in je huis of kantoor. Het is praktisch om ervoor te zorgen dat het apparaat past waar je het wilt hebben. Daarnaast spelen afmetingen een rol in de gebruiksvriendelijkheid, esthetiek en logistiek van het apparaat. Het is dus best een belangrijk aspect om in overweging te nemen bij het kiezen van je toestel.

Kleur

De kleur van een toestel of accessoire draagt bij aan de algehele uitstraling en kan variëren van klassiek zwart of wit tot levendige kleuren,waardoor gebruikers een persoonlijke touch aan hun gebruiksapparatuur kunnen geven.

Bijzonderheden

Extra details vertellen je wat meer over het apparaat, dingen die je niet in de kenmerkenlijst ziet staan. Denk aan extra accessoires, speciale technologieën, en andere handige snufjes.

Kan op hoogte ingebouwd worden

Inbouwapparaten kunnen soms ook op hoogte worden ingebouwd, wat bepaalde voordelen met zich meebrengt. Hier is waarom:

Ergonomie:

  • Het op hoogte installeren van inbouwapparaten kan de ergonomie verbeteren door ze op een comfortabele werkhoogte te plaatsen. Dit kan bukken en strekken verminderen, waardoor het gemakkelijker wordt om bij het apparaat te komen.

Ruimteoptimalisatie:

  • Door inbouwapparaten op hoogte te plaatsen, kun je de beschikbare ruimte in de keuken of een andere ruimte optimaliseren. Dit is vooral handig in keukens met beperkte ruimte.

Gemakkelijke Toegang:

  • Apparaten op hoogte ingebouwd maken het gemakkelijker om ze te bereiken zonder te bukken. Dit is handig bij dagelijks gebruik, zoals het in- en uitladen van de vaatwasser of het gebruik van een oven.

Esthetisch Aspect:

  • Het op hoogte inbouwen van apparaten kan ook bijdragen aan het esthetische aspect van de keuken. Het creëert een gestroomlijnde en moderne uitstraling.

Veiligheid:

  • Voor sommige gebruikers kan het op hoogte plaatsen van apparaten de veiligheid verbeteren, omdat het de kans op ongelukken, zoals morsen of morsen bij het koken, kan verminderen.

Het op hoogte inbouwen van inbouwapparaten kan dus niet alleen praktisch en ruimtebesparend zijn, maar ook bijdragen aan de algehele uitstraling en veiligheid van de keuken of de betreffende ruimte.

Decoratiepaneel inbegrepen

Bij sommige inbouwvaatwassers is het decoratiepaneel inbegrepen. Dit betekent dat het paneel waarmee de vaatwasser wordt ingebouwd en dat overeenkomt met de rest van de keukeninrichting, wordt meegeleverd bij de aankoop van de vaatwasser.

Dit kan handig zijn omdat het ervoor zorgt dat het uiterlijk van de vaatwasser naadloos aansluit bij de stijl van de keuken. Het decoratiepaneel wordt meestal gebruikt om de voorkant van de vaatwasser te bedekken, waardoor het één geheel vormt met de rest van de keukenkasten.

Dit biedt niet alleen een esthetisch voordeel, maar het zorgt er ook voor dat de vaatwasser goed geïntegreerd is in de keukenomgeving. Het is belangrijk om bij de aankoop van een inbouwvaatwasser te controleren of een decoratiepaneel is inbegrepen of dat dit apart moet worden aangeschaft.