Winkelwagen
Leveringskosten: Gratis
Totaal: -
Afrekenen

CANON EOS R100 + RF-S 18-45

Levering mogelijk vanaf 12.10.24 (Gratis)

€ 424,00  € 549,00
Of - Simulatie
Let op, geld lenen kost ook geld.
CANON EOS R100 + RF-S 18-45

Ook nieuw verkrijgbaar op vandenborre.be

Dit toestel is uniek en wordt toegewezen aan de eerste klant die de bestelling ervan afrondt.

Technische specificaties

Type Systeemcamera
Type kit Body + 1 lens
Lensvatting Canon RF-S
Type beeldsensor CMOS, APS-C
Maximum ISO-waarde 12800 ISO
Sluitersnelheid 1/4 s - 1/4000 s
Type autofocus Contrastdetectie, fasedetectie
Aantal scherpstelpunten 134
Maximaal continue opname 25 fps
Fotoresolutie 24.1 MP
Fotoformaten JPEG, RAW
Beeldstabilisatie Ja, in-body
Videoformaten MPEG-4, H.264
Videoresolutie 3840 x 2160 pixels (4K UHD) 30 fps
Gezichtsdetectie
Max. batterij-autonomie 340 foto's
Lens bijgeleverd
Zoeker Elektronisch
Schermgrootte 3 "
Touchscreen
Kantelbaar scherm
Accessoireschoen
Ingebouwde flitser
Wifi 802.11ac (Wifi 5)
Bluetooth
USB-aansluiting USB Type-C
Opladen via USB
Geheugenkaartlezer SD / SDHC / SDXC
HDMI-uitgang Ja, micro HDMI (type D)
Microfoon aansluiting
Aansluiting hoofdtelefoon
Gps ingebouwd
Stof- en waterbestendig
Kleur Zwart
Afmetingen (HxBxD) 8.6 x 11.6 x 6.9 cm
Gewicht 356 g
Bijgeleverde accessoires Batterij, oplader, draagriem
Bijzonderheden DIGIC 8 processor, ref batterij LP-E17
Ecocheques aanvaard
Vanden Borre-code 20112677 - 7809670 - 50
Type kit

Type kit verwijst naar de samenstelling van het aangeboden pakket. In dit geval betekent het dat de kit een camerabody en één of meerdere lenzen kan bevatten. Het biedt doorgaans een complete startconfiguratie voor fotografen, zodat ze direct aan de slag kunnen met verschillende brandpuntsafstanden en fotografische mogelijkheden.

Lensvatting

De lensvatting bij een fototoestel of camera verwijst naar het mechanisme waarmee de lens aan de camerabody wordt bevestigd. Het is het fysieke verbindingssysteem tussen de lens en de camera. De lensvatting bepaalt welke lenzen op een specifieke camera kunnen worden gemonteerd.

Elke cameraproducent heeft zijn eigen type lensvatting, en soms zelfs verschillende modellen binnen dezelfde merklijn kunnen verschillende lensvattingen hebben. Het is dus essentieel om ervoor te zorgen dat de lens die je wilt gebruiken compatibel is met de lensvatting van jouw camera.

Bijvoorbeeld, Canon heeft zijn eigen EF- en RF-lensvattingen, Nikon gebruikt de F- en Z-vattingen, en Sony maakt gebruik van de E- en FE-lensvattingen. Het is belangrijk om te weten welke lensvatting jouw camera heeft bij het kiezen van nieuwe lenzen om ervoor te zorgen dat ze compatibel zijn en correct kunnen worden bevestigd.

Type beeldsensor

Het type beeldsensor van een camera omvat zowel de aard van de sensor als de grootte ervan. De beeldsensor is het essentiële onderdeel van een camera dat licht omzet in elektronische signalen, die vervolgens worden verwerkt tot een beeld.

Soorten beeldsensoren:

  • CCD (Charged Coupled Device): Traditionele technologie die vaak wordt gebruikt in oudere camera's.
  • CMOS (Complementary Metal-Oxide-Semiconductor): Moderne technologie die vaak wordt gebruikt in recentere camera's, waaronder die van smartphones en digitale camera's.

Grootte van de beeldsensor:

  • Full-Frame: Grootste beschikbare sensorformaat, vergelijkbaar met het traditionele 35 mm filmformaat.
  • APS-C: Iets kleiner dan full-frame, veelvoorkomend in spiegelreflexcamera's.
  • Micro Four Thirds: Kleiner dan APS-C, vaak gebruikt in systeemcamera's.
  • 1 inch, 1/2.3 inch, etc.: Kleine formaten, vaak te vinden in compactcamera's en smartphones.

De grootte van de beeldsensor heeft invloed op de beeldkwaliteit, vooral bij weinig licht, en op de scherptediepte van de foto's. Over het algemeen geldt dat grotere sensoren betere prestaties leveren, maar ze kunnen de grootte en het gewicht van de camera beïnvloeden.

De keuze tussen CCD en CMOS, evenals de grootte van de beeldsensor, hangt af van de beoogde toepassing en de specifieke behoeften van de gebruiker. Professionele fotografen zullen bijvoorbeeld vaak de voorkeur geven aan grotere sensoren voor optimale beeldkwaliteit, terwijl compacte camera's en smartphones misschien kleinere sensoren gebruiken om een handzaam formaat te behouden.

Maximum ISO-waarde

De ISO-waarde geeft weer hoe lichtgevoelig de sensor kan worden ingesteld. Wil je foto's nemen bij weinig licht zonder flits? Dan raden we je een toestel aan met een ISO-waarde van 12.800 of hoger. Zo'n hoge ISO-waarde zorgt soms wel voor ruis op je foto's. Wil je scherpe foto's maken of ze later uitvergroten? Dan kies je het best voor een lage ISO-waarde. 

Sluitersnelheid

Sluitersnelheid bij een camera of fototoestel verwijst naar de tijdsduur waarin de sluiter van de camera geopend blijft om licht op de beeldsensor toe te laten. Het wordt gemeten in fracties van seconden, bijvoorbeeld 1/1000, 1/500, 1/250, enzovoort.

Een snelle sluitersnelheid, zoals 1/1000, betekent dat de sluiter heel kort open is en minder licht toelaat. Dit is handig bij het fotograferen van snelbewegende onderwerpen of in omstandigheden met veel licht.

Een langzamere sluitersnelheid, zoals 1/30, betekent dat de sluiter langer open is en meer licht toelaat. Dit kan nuttig zijn in omstandigheden met weinig licht, maar het kan ook leiden tot bewegingsonscherpte als het onderwerp of de camera beweegt tijdens de opname.

Kortom, de sluitersnelheid is een belangrijke instelling die de belichting van de foto beïnvloedt en de mogelijkheid biedt om beweging in beelden al dan niet te bevriezen.

Type autofocus

De autofocusmodus bij een fototoestel is als een slimme functie die automatisch scherpstelt op het onderwerp dat je wilt fotograferen. Het is alsof de camera zelf de juiste scherpstelling instelt, zodat je geen gedoe hebt met handmatig scherpstellen. Dit is handig omdat het ervoor zorgt dat je foto's helder en scherp zijn, zonder dat je zelf veel technische instellingen hoeft aan te passen. Autofocus maakt het fotograferen gemakkelijker, vooral bij bewegende onderwerpen of wanneer je snel foto's wilt nemen.

Aantal scherpstelpunten

Het aantal scherpstelpunten bij autofocus bepaalt hoe precies en flexibel je camera kan scherpstellen. Meer scherpstelpunten geven je de mogelijkheid om nauwkeuriger te selecteren waarop je wilt scherpstellen in je beeld. Het stelt je in staat om specifieke delen van het frame te kiezen en de camera te vertellen waarop hij moet focussen. Met meerdere scherpstelpunten heb je meer controle over de compositie en kun je ervoor zorgen dat het gewenste onderdeel van de foto scherp is. Kortom, het aantal scherpstelpunten biedt flexibiliteit en precisie bij het gebruik van autofocus.

Maximaal continue opname

De term "Maximaal continue opname bij een fototoestel uitgedrukt in fps" verwijst naar de maximale snelheid waarmee een camera continu beelden kan vastleggen, uitgedrukt in frames per seconde (fps). Dit geeft aan hoeveel afbeeldingen de camera in één seconde kan maken terwijl de ontspanknop ingedrukt wordt gehouden.

Een hoger aantal fps betekent over het algemeen dat de camera in staat is om meer beelden per seconde vast te leggen. Dit kan voordelig zijn bij het fotograferen van snel bewegende onderwerpen, zoals bij sportfotografie of actiemomenten, waarbij het belangrijk is om opeenvolgende momenten nauwkeurig vast te leggen.

Bijvoorbeeld, als een camera een maximale continue opname van 10 fps heeft, betekent dit dat de camera in staat is om 10 beelden per seconde vast te leggen zolang de ontspanknop ingedrukt wordt gehouden. Deze functie is handig voor fotografen die situaties willen vastleggen waar snelle opeenvolgende beelden cruciaal zijn.

Fotoresolutie

De fotoresolutie verwijst naar de hoeveelheid detail die een foto bevat, en dit wordt vaak uitgedrukt in megapixels. Megapixels zijn miljoenen pixels, de kleine punten waaruit een digitale afbeelding is opgebouwd.

Resolutie:

  • Het aantal pixels in de breedte en hoogte van een afbeelding.
  • Hogere resolutie betekent meer pixels, wat resulteert in meer details in de foto.

Megapixels:

  • Eén megapixel is gelijk aan één miljoen pixels.
  • Bijvoorbeeld, een foto met een resolutie van 3000 x 2000 pixels heeft 6 megapixels (3000 x 2000 = 6.000.000).

Belang van Megapixels:

  • Hoger aantal megapixels kan leiden tot scherpere en gedetailleerdere beelden, vooral bij het afdrukken op grotere formaten.
  • Voor online delen en weergave op schermen is een lagere resolutie soms voldoende.

Overwegingen:

  • Megapixels zijn niet het enige dat de beeldkwaliteit bepaalt; de kwaliteit van de camera en de grootte van de beeldsensor spelen ook een rol.
  • Te veel megapixels op een kleine sensor kunnen leiden tot ruis in de foto.

In het algemeen geldt dat voor dagelijkse fotografie en delen op sociale media, een camera met gemiddeld tot hoog aantal megapixels vaak voldoende is. Als je echter van plan bent om grote afdrukken te maken of professionele fotografie te beoefenen, kan een hogere megapixelcamera voordeliger zijn.

Fotoformaten

Fotoformaten dienen als gestandaardiseerde methoden voor het coderen en opslaan van beeldinformatie. Ze verschillen in hun benadering van compressie en gegevensbehoud. Hieronder volgt een beknopte uitleg van de formaten JPEG, RAW, DNG en BMP, samen met enkele van hun kenmerken:

JPEG (Joint Photographic Experts Group):

  • Compressie: Verliesgevend. Reductie van bestandsgrootte met enig kwaliteitsverlies.
  • Toepassing: Geschikt voor algemeen gebruik en online distributie vanwege de efficiënte compressie.

RAW (onbewerkt):

  • Compressie: Niet-verliesgevend. Geen verlies van beeldinformatie.
  • Toepassing: Voornamelijk voor professionele fotografie en beeldbewerking, biedt maximale controle over de beeldgegevens.

DNG (Digital Negative):

  • Compressie: Kan zowel verliesgevend als niet-verliesgevend zijn, afhankelijk van de instellingen.
  • Toepassing: Gepropageerd door Adobe als een gestandaardiseerd raw-formaat, gericht op verbeterde interoperabiliteit tussen softwaretoepassingen.

BMP (Bitmap):

  • Compressie: Geen compressie. Grote bestandsgroottes zonder kwaliteitsverlies.
  • Toepassing: Minder gebruikelijk vanwege de grote bestandsgrootte; vaak gebruikt voor specifieke toepassingen waar beeldkwaliteit prioriteit heeft.

Kortom, JPEG voor ruimte-efficiëntie met enig verlies van kwaliteit, RAW voor maximale gegevensintegriteit en controle, DNG als gestandaardiseerde raw-indeling met optionele compressie, en BMP voor ongecomprimeerde beeldopslag met grote bestandsgroottes. De keuze hangt af van de specifieke vereisten en het beoogde gebruiksscenario.

Beeldstabilisatie

Beeldstabilisatie verwijst naar een technologie die is ontworpen om ongewenste trillingen en bewegingen te verminderen of te compenseren bij het maken van foto's of video's. Het doel is om scherpere en stabielere beelden te produceren, zelfs in situaties waarin het apparaat beweegt of trilt.

Het nut van beeldstabilisatie is dat het helpt bij het voorkomen van onscherpe foto's of wazige video's, veroorzaakt door handtrillingen of andere ongewenste bewegingen. Dit is vooral belangrijk bij het fotograferen in omstandigheden met weinig licht, bij gebruik van telelenzen, of bij het maken van video's tijdens het lopen.

Kort gezegd, beeldstabilisatie draagt bij aan het verbeteren van de algehele beeldkwaliteit door de effecten van bewegingen en trillingen te verminderen, waardoor je heldere en scherpe opnames kunt maken, zelfs in minder ideale omstandigheden.

Videoformaten

Videoformaten verwijzen naar de manier waarop video-informatie wordt gecodeerd en opgeslagen in een bestand. Elk videoapparaat, zoals een fototoestel, mediaspeler of drone, kan verschillende videoformaten ondersteunen. Hier zijn enkele veelvoorkomende videoformaten en wat ze betekenen:

  1. MP4 (H.264): Dit is een veelgebruikt en zeer compatibel videoformaat dat efficiënte compressie biedt zonder al te veel kwaliteitsverlies. Het wordt vaak gebruikt voor online streaming, sociale media en algemeen gebruik.
  2. AVI (Audio Video Interleave): AVI is een oudere containerindeling die verschillende videocodecs kan bevatten. Het wordt nog steeds gebruikt, maar het neemt vaak meer opslagruimte in beslag in vergelijking met modernere formaten.
  3. MOV (QuickTime): Dit is een door Apple ontwikkeld formaat dat vaak wordt gebruikt op Mac-apparaten. Het kan zowel video als audio bevatten en wordt veel gebruikt in de filmindustrie.
  4. MKV (Matroska): MKV is een open-source containerformaat dat video, audio, en ondertitelingsinformatie kan bevatten. Het wordt vaak gebruikt voor het opslaan van hoge kwaliteit video's.
  5. WMV (Windows Media Video): Dit is een videoformaat ontwikkeld door Microsoft en wordt vaak gebruikt voor streaming en online video's.
  6. H.265 (HEVC): Dit is een geavanceerde videocodec die efficiëntere compressie biedt dan H.264. Het wordt steeds populairder voor het opslaan van 4K- en 8K-video's.

Bij het kiezen van een videoformaat is het belangrijk om te overwegen waarvoor je de video's gaat gebruiken, de compatibiliteit met apparaten en de gewenste kwaliteit. Moderne apparaten en mediaspelers ondersteunen vaak meerdere videoformaten, maar het is handig om te weten welke formaten het beste bij jouw behoeften passen.

Videoresolutie

De videoresolutie bij een apparaat dat beelden kan vastleggen, verwijst naar de hoeveelheid detail en helderheid in een videobeeld. Het wordt meestal uitgedrukt in pixels en vertegenwoordigt de breedte en hoogte van het videoframe. Hoe hoger de resolutie, des te meer pixels er in een beeld passen, wat over het algemeen resulteert in een scherper en gedetailleerder beeld.

Bijvoorbeeld, een videoresolutie van 1920 x 1080 pixels, vaak aangeduid als "Full HD" of "1080p", betekent dat het videoframe 1920 pixels breed is en 1080 pixels hoog. Een hogere resolutie, zoals 3840 x 2160 pixels, staat bekend als "4K" en levert nog scherpere beelden.

De keuze van de videoresolutie hangt af van de beoogde toepassing en het gewenste niveau van detail. Hier zijn enkele veelvoorkomende videoresoluties en hun benamingen:

  1. HD (720p): 1280 x 720 pixels
  2. Full HD (1080p): 1920 x 1080 pixels
  3. 2K: 2048 x 1080 pixels
  4. 4K: 3840 x 2160 pixels
  5. 8K: 7680 x 4320 pixels

Bij het kiezen van de juiste videoresolutie moet je rekening houden met de opslagruimte die de video's in beslag nemen, de vereisten van het bekijkscherm of de weergaveapparatuur, en de prestaties van het apparaat dat de beelden vastlegt. Over het algemeen bieden hogere resoluties een betere beeldkwaliteit, maar dit kan ook resulteren in grotere bestandsgroottes.

Gezichtsdetectie

Gezichtsdetectie bij een fototoestel betekent dat de camera is uitgerust met technologie om automatisch gezichten in beeld te herkennen. Dit zorgt ervoor dat de camera scherpstelt op de gezichten van mensen die zich in het frame bevinden, waardoor ze duidelijker en beter belicht worden vastgelegd.

Met gezichtsdetectie kan de camera de positie en kenmerken van gezichten identificeren, zoals ogen, neus en mond. Hierdoor kan de camera de scherpstelling en belichting aanpassen om de gezichten optimaal weer te geven. Dit is handig bij het maken van portretfoto's of groepsfoto's, waarbij de camera automatisch focust op de mensen in het beeld.

Kortom, gezichtsdetectie maakt het gemakkelijker om scherpe en goed belichte foto's van mensen te maken doordat de camera automatisch reageert op de aanwezigheid van gezichten in het beeld.

Maximale batterij-autonomie

De maximale batterij-autonomie van een camera wordt uitgedrukt in het aantal foto's dat je kunt maken met één volledig opgeladen batterij. Stel je voor dat je een camera hebt met een maximale batterijduur van 500 foto's. Dit betekent dat je ongeveer 500 foto's kunt maken voordat de batterij moet worden opgeladen.

Deze meting geeft gebruikers een praktische indicatie van hoelang ze kunnen fotograferen zonder zich zorgen te hoeven maken over het opladen van de batterij. Het is een handige manier om de prestaties van de camera in de praktijk te begrijpen, aangezien het aantal foto's een directe relatie heeft met hoe lang je actief kunt fotograferen voordat je de batterij moet opladen.

Een hoger aantal foto's in de maximale batterij-autonomie betekent dat je langer kunt blijven fotograferen zonder onderbrekingen. Het is een belangrijke specificatie voor fotografen die vaak onderweg zijn of langdurige fotosessies plannen.

Lens bijgeleverd

Sommige fototoestellen worden verkocht met één of zelfs meerdere lenzen als onderdeel van de aankoop. Dit is handig omdat het je onmiddellijk verschillende mogelijkheden biedt om verschillende soorten foto's te maken zonder extra lenzen apart aan te schaffen.

Bijvoorbeeld, een camera kan worden geleverd met een standaardlens die geschikt is voor algemene fotografie, en misschien ook met een groothoeklens voor landschapsfoto's of een telelens voor het vastleggen van details op afstand. Dit geeft je als gebruiker meteen de flexibiliteit om verschillende fotografische situaties aan te pakken.

Het voordeel van deze 'kitlenzen' is dat ze vaak goed afgestemd zijn op de camera, waardoor je meteen kunt beginnen met het vastleggen van diverse beelden zonder je zorgen te maken over compatibiliteit. Het maakt het starten in de wereld van fotografie gemakkelijker en toegankelijker.

Zoeker

Een viewfinder bij een camera, ook wel zoeker genoemd, is het onderdeel waardoor de fotograaf door de lens kijkt om het beeld te componeren en scherp te stellen voordat de foto wordt genomen. Het biedt een optische of elektronische weergave van hetgeen de lens van de camera ziet.

Een optische viewfinder maakt gebruik van lenzen en spiegels om het directe beeld van de lens naar de fotograaf te sturen. Dit type viewfinder wordt vaak gevonden in spiegelreflexcamera's.

Een elektronische viewfinder (EVF) toont een digitaal beeld op een klein scherm, vergelijkbaar met hoe het uiteindelijke beeld op de foto eruit zal zien. Dit type viewfinder wordt vaak gebruikt in spiegelloze camera's.

Het gebruik van een viewfinder stelt de fotograaf in staat om het beeld in real-time te zien en te beoordelen voordat de foto wordt vastgelegd, waardoor het compositieproces wordt vergemakkelijkt en de nauwkeurigheid van de foto wordt verbeterd.

Schermgrootte

De grootte van het scherm wordt altijd diagonaal over het scherm gemeten en wordt uitgedrukt in inch. Eén inch is gelijk aan 2,54 cm.

Touchscreen

Sommige toestellen zijn voorzien van een touchscreen-functie waarbij u instellingen kunt selecteren door het lcd-scherm aan te raken. Hoewel het eerst even wennen is, verloopt het navigeren op die manier intuitiever.

Kantelbaar scherm

Het voordeel van een kantelbaar scherm bij een fototoestel ligt in de flexibiliteit die het biedt voor het kiezen van verschillende kijkhoeken. Hier zijn enkele voordelen:

  1. Zelfportretten en groepsfoto's: Met een kantelbaar scherm kunnen fotografen zichzelf gemakkelijker in beeld brengen voor zelfportretten of deelnemen aan groepsfoto's. Dit is handig voor vloggers, reizigers of iedereen die graag foto's maakt met zichzelf erbij.
  2. Laag bij de grond of hoog boven hoofdhoogte: Fotografen kunnen het scherm kantelen om foto's te maken vanuit lage hoeken (bijvoorbeeld op de grond) of hoge hoeken (boven het hoofd). Dit is handig bij het fotograferen van kinderen, huisdieren of om unieke composities vast te leggen.
  3. Makkelijker over publiek kijken: Bij het maken van foto's boven menigten of in drukke omgevingen kan het kantelbare scherm helpen om het frame goed te kadreren zonder de camera boven het hoofd te moeten houden.
  4. Creatieve composities: Fotografen kunnen experimenteren met creatieve composities door het scherm te kantelen, waardoor ze unieke invalshoeken en perspectieven kunnen verkennen.
  5. Flexibiliteit bij video-opnames: Voor gebruikers die zowel foto's als video's maken, is een kantelbaar scherm handig bij het opnemen van video's vanuit verschillende hoeken, vooral wanneer de camera op een statief staat.

In het algemeen vergroot een kantelbaar scherm de veelzijdigheid van het fototoestel en maakt het gemakkelijker om creatieve en praktische opnamen te maken in verschillende situaties.

Accessoireschoen

Een accessoireschoen bij een fototoestel is een speciale montagepunt bovenop de camera, ontworpen om extra accessoires en randapparatuur te bevestigen. Deze schoen maakt het mogelijk om verschillende externe apparaten aan de camera te koppelen, waaronder flitsers, externe microfoons, elektronische zoeker of andere accessoires.

De accessoireschoen is meestal uitgerust met een bevestigingsmechanisme, zoals een veerbelaste clip of een schroefdraad, om accessoires stevig op hun plaats te houden tijdens het gebruik. Dit biedt fotografen de flexibiliteit om hun camerafunctionaliteit uit te breiden en aan te passen aan verschillende situaties.

Het gebruik van de accessoireschoen varieert afhankelijk van het type camera en de behoeften van de gebruiker. Fotografen kunnen profiteren van extra verlichting, geluidsopname of andere accessoires om de mogelijkheden van hun camera te verbeteren. Het is een handige functie die de veelzijdigheid van een fototoestel vergroot.

Ingebouwde flitser

Een ingebouwde flitser bij een fototoestel is een kleine, geïntegreerde flitslamp die zich direct op het fototoestel bevindt. Deze flitser is ontworpen om extra licht te leveren wanneer de omgevingsverlichting onvoldoende is. Het is handig bij situaties met weinig licht, zoals 's avonds of binnenshuis, om ervoor te zorgen dat je foto's helder genoeg zijn.

De ingebouwde flitser is meestal compact en gemakkelijk toegankelijk, waardoor het een handige functie is voor amateurfotografen die snel extra licht nodig hebben. Hoewel het nuttig is in bepaalde situaties, kan het soms harde schaduwen veroorzaken, en daarom kiezen professionele fotografen vaak voor externe flitsers voor meer controle over de belichting.

In het kort, een "ingebouwde flitser" op een fototoestel is een kleine flitslamp die direct op het toestel is geplaatst en wordt gebruikt om extra licht te bieden bij onvoldoende natuurlijke verlichting.

Wifi

Toestellen met wifi kunnen verschillende snelheden hebben, zoals wifi 4, wifi 5 en wifi 6. Deze aanduidingen verwijzen naar verschillende generaties van draadloze netwerktechnologieën.

  • Wifi 4 (802.11n): Dit is een oudere standaard die snelheden tot enkele honderden megabits per seconde kan ondersteunen. Het wordt nog steeds op sommige oudere apparaten gebruikt.
  • Wifi 5 (802.11ac): Deze standaard biedt hogere snelheden en betere prestaties dan wifi 4. Het kan snelheden in de gigabit per seconde range ondersteunen.
  • Wifi 6 (802.11ax): Dit is de nieuwste generatie wifi en biedt verbeterde snelheden, prestaties en efficiëntie, vooral in omgevingen met veel apparaten die met hetzelfde netwerk verbonden zijn.

Soms heb je een dongle nodig om wifi te ontvangen, vooral als een apparaat niet is ingebouwd met de benodigde wifi-mogelijkheden. Een dongle is een externe adapter die je op een USB-poort kunt aansluiten om draadloze connectiviteit toe te voegen aan een apparaat dat oorspronkelijk niet over wifi beschikte.

Het is belangrijk om te weten welke wifi-generatie je apparaten ondersteunen, omdat dit van invloed is op de snelheden en prestaties van je draadloze verbinding.

Bluetooth

Bluetooth is een draadloze communicatietechnologie die apparaten in staat stelt om draadloos gegevens met elkaar te delen over korte afstanden. Het maakt gebruik van radiogolven in de 2,4 GHz-band om apparaten, zoals smartphones, tablets, laptops, koptelefoons, en andere randapparatuur, met elkaar te verbinden en gegevens uit te wisselen. Bluetooth wordt vaak gebruikt voor het overbrengen van audio, het koppelen van apparaten, het verzenden van bestanden en het bedienen van randapparatuur zonder fysieke kabels.

Opladen via USB

Een handige eigenschap die je misschien wel interessant vindt, is dat sommige apparaten ook kunnen worden opgeladen via USB. Dus, stel je voor dat je geen oplader bij de hand hebt, maar wel een USB-kabel en een computer of ander USB-compatibel apparaat. In dat geval kun je gewoon de USB-kabel aansluiten op het apparaat en de USB-poort, en voila, je apparaat wordt opgeladen! Het is een handige optie voor onderweg of als je even geen stopcontact in de buurt hebt.

Geheugenkaartlezer

Sommige toestellen hebben een geheugenkaartlezer, waarmee je gegevens kunt overzetten vanaf een geheugenkaart naar het apparaat. Deze kaartlezers kunnen verschillende formaten geheugenkaarten ondersteunen, afhankelijk van het specifieke model. Hier zijn enkele veelvoorkomende geheugenkaartformaten die door dergelijke lezers kunnen worden gebruikt:

  1. SD-kaart (Secure Digital): Een veelvoorkomend formaat dat wordt gebruikt in camera's, smartphones en andere draagbare apparaten.
  2. MicroSD-kaart: Een kleiner formaat van de SD-kaart, vaak gebruikt in smartphones, tablets en actiecamera's.
  3. CompactFlash-kaart: Traditioneel gebruikt in digitale camera's en sommige oudere apparaten.
  4. Memory Stick: Een formaat ontwikkeld door Sony, vaak gebruikt in Sony-camera's en andere Sony-apparaten.
  5. XD-kaart (xD-Picture Card): Oorspronkelijk ontwikkeld door Olympus en Fujifilm, gebruikt in sommige digitale camera's.

Bij het gebruik van een geheugenkaartlezer is het belangrijk om te weten welke geheugenkaartformaten compatibel zijn met het specifieke apparaat. Dit staat meestal aangegeven in de handleiding van het toestel of op de behuizing zelf. Het stelt gebruikers in staat om foto's, video's en andere gegevens gemakkelijk over te zetten tussen de geheugenkaart en het toestel.

HDMI-uitgang

Sommige audiovisuele apparaten zijn uitgerust met één of meerdere HDMI-uitgangen. Dit stelt gebruikers in staat om het apparaat eenvoudig aan te sluiten op externe schermen zoals tv's, monitors of projectoren met behulp van een HDMI-kabel. HDMI-uitgangen bieden voordelen zoals hoge resolutie, uitstekende beeld- en geluidskwaliteit, en de mogelijkheid om het apparaat op meerdere schermen aan te sluiten. Dit vergroot de veelzijdigheid van de apparaten, waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen zoals presentaties, gaming en het bekijken van content op verschillende schermen tegelijk

Microfoon aansluiting

Sommige audiovisuele toestellen hebben een microfoonaansluiting. Dit betekent dat je een externe microfoon kunt aansluiten op het toestel, zoals een camera, audio-opnametoestel, of zelfs sommige luidsprekersystemen.

Waarom dit van nut kan zijn:

  1. Verbeterde geluidskwaliteit: Een externe microfoon kan vaak een betere geluidskwaliteit bieden dan de ingebouwde microfoon van het toestel. Dit is vooral belangrijk bij het opnemen van audio voor video's, presentaties of andere opnamebehoeften.
  2. Richtingsgevoeligheid: Sommige externe microfoons hebben richtingsgevoelige functies, zoals een cardioïde patroon, waardoor ze het geluid beter kunnen oppikken vanuit een specifieke richting. Dit is handig om ongewenste achtergrondgeluiden te verminderen.
  3. Flexibiliteit: Het gebruik van een externe microfoon geeft je meer flexibiliteit bij het kiezen van het type microfoon dat het beste past bij je opnamebehoeften. Bijvoorbeeld, je kunt kiezen voor een dasspeldmicrofoon voor presentaties of een shotgunmicrofoon voor veldopnamen.
  4. Professionele opnamen: Voor professionele audio-opnamen, zoals muziekproductie of podcasting, kan het aansluiten van een hoogwaardige externe microfoon zorgen voor een betere opnamekwaliteit en meer controle over het geluidsbeeld.

Het hebben van een microfoonaansluiting op audiovisuele toestellen vergroot de veelzijdigheid en maakt het mogelijk om de audioprestaties te verbeteren, wat vooral belangrijk is in situaties waar geluidskwaliteit cruciaal is.

Aansluiting hoofdtelefoon

Een aansluiting voor een hoofdtelefoon is een fysieke poort op een apparaat, zoals een smartphone, laptop, of audioapparaat, waarin je een hoofdtelefoon kunt steken. Deze poort maakt een bedrade verbinding mogelijk tussen het apparaat en de hoofdtelefoon via een audiokabel met een 3,5 mm jack audio-aansluiting.

Het voordeel van een fysieke hoofdtelefoonaansluiting is dat het directe connectiviteit biedt voor bedrade hoofdtelefoons. Hierdoor kun je zonder enige draadloze of adaptergedoe genieten van audio. Het is handig voor situaties waarin draadloze connectiviteit niet nodig is of wanneer je een bedrade hoofdtelefoon wilt gebruiken zonder afhankelijk te zijn van batterijduur. Het zorgt ook voor brede compatibiliteit met een verscheidenheid aan hoofdtelefoons, waardoor je jouw favoriete bedrade hoofdtelefoon kunt gebruiken met apparaten die over deze fysieke poort beschikken.

Gps ingebouwd

Een apparaat met ingebouwde GPS-tracking kan buitengewoon handig zijn om verschillende redenen:

Locatiebepaling:

  • Je kunt altijd de exacte locatie van het apparaat volgen. Dit is vooral handig bij verlies of diefstal.

Navigatie:

  • Het maakt nauwkeurige navigatie mogelijk, waardoor je de snelste of meest efficiënte route kunt kiezen.

Veiligheid:

  • Het kan dienen als een veiligheidsmaatregel, vooral in noodgevallen. Bijvoorbeeld bij het volgen van de locatie van een voertuig of persoon in geval van nood.

Opsporing van gestolen goederen:

  • Voor bijvoorbeeld auto's, fietsen of smartphones kan GPS-tracking helpen bij het opsporen van gestolen eigendommen.

Reisgeschiedenis:

  • Het houdt de reisgeschiedenis bij, wat handig kan zijn voor het analyseren van bewegingspatronen of voor het vastleggen van reizen.

Kinderveiligheid:

  • Voor ouders kan het geruststellend zijn om de locatie van hun kinderen te kennen.

Fitness en gezondheid:

  • Bij het volgen van sportactiviteiten of fitnessroutes kan GPS-tracking nuttig zijn.

Zakelijk gebruik:

  • Bedrijven kunnen het gebruiken om de locatie van voertuigen, vracht of medewerkers te volgen voor efficiënt beheer.

Kortom, GPS-tracking voegt een extra laag van functionaliteit toe aan een apparaat, waardoor het veelzijdiger en nuttiger wordt in verschillende situaties.

Stof-/waterbestendig

Als een toestel stof- en (spat)waterdicht is, krijgt het een IP-vermelding. Het eerste cijfer verwijst naar de stofbestendigheid, terwijl het tweede cijfer verwijst naar de (spat)waterbestendigheid.

IP-waarden voor stofbestendigheid:


-IP 0X = niet beschermd

-IP 1X = beschermd tegen vaste voorwerpen > 50 mm

-IP 2X = beschermd tegen vaste voorwerpen > 12 mm

-IP 3X = beschermd tegen vaste voorwerpen > 2,5 mm

-IP 4X = beschermd tegen vaste voorwerpen > 1 mm

-IP 5X = bescherm tegen stof (stofvrij)

-IP 6X = stofdicht

IP-waarden voor (spat)waterbestendigheid: 


-IP X0 = niet beschermd

-IP X1 = beschermd tegen druppelend water

-IP X2 = beschermd tegen druppelend water bij een schuine stand tot 15 graden

-IP X3 = beschermd tegen sproeiend water (regenwaterdicht)

-IP X4 = beschermd tegen opspattend water (spatwaterdicht)

-IP X5 = beschermd tegen waterstralen (spuitwaterdicht)

-IP X6 = beschermd tegen stortbuien

-IP X7 = beschermd tegen onderdompeling tot 1 m diep gedurende max. 30 minuten (waterdicht)

-IP X8 = beschermd tegen een langer of dieper verblijf onder water volgens de normen van de fabrikant (drukwaterdicht)



Bv: een toestel met een IP-waarde IP 68 is stof –en waterdicht. Een toestel met IP-waarde IP 54 is stofvrij en spatwaterdicht.


Let wel op: de IP-certificering is niet blijvend en de bestendigheid kan afnemen door normale slijtage. Een schok zoals van een kleine val, kan ook voldoende zijn opdat de afdichting niet meer gegarandeerd is.

Kleur

De kleur van een toestel of accessoire draagt bij aan de algehele uitstraling en kan variëren van klassiek zwart of wit tot levendige kleuren,waardoor gebruikers een persoonlijke touch aan hun gebruiksapparatuur kunnen geven.

Afmetingen (HxBxD)

Afmetingen refereren simpelweg aan de lengte, breedte en hoogte van een apparaat. Waarom zijn ze van belang? Nou, ze bepalen hoeveel ruimte het apparaat in beslag neemt in je huis of kantoor. Het is praktisch om ervoor te zorgen dat het apparaat past waar je het wilt hebben. Daarnaast spelen afmetingen een rol in de gebruiksvriendelijkheid, esthetiek en logistiek van het apparaat. Het is dus best een belangrijk aspect om in overweging te nemen bij het kiezen van je toestel.

Gewicht

Gewicht bij een toestel verwijst naar de massa of zwaarte van het apparaat, meestal uitgedrukt in kilogrammen (kg) of grammen (g). Het belang van het gewicht van een toestel kan variëren afhankelijk van het type apparaat en het gebruiksscenario.

  1. Draagbaarheid: Bij draagbare apparaten zoals laptops, tablets, of smartphones is het gewicht belangrijk omdat het invloed heeft op draagbaarheid. Lichtere apparaten zijn over het algemeen gemakkelijker mee te nemen en te hanteren.
  2. Handzaamheid: Voor handbediende apparaten, zoals camera's of gereedschap, kan het gewicht van invloed zijn op hoe comfortabel het is om het apparaat langdurig vast te houden en te gebruiken.
  3. Stabiliteit en plaatsing: Bij grotere apparaten, zoals televisies of monitoren, kan het gewicht van invloed zijn op de stabiliteit en de manier waarop het apparaat wordt geplaatst of gemonteerd.
  4. Draagkracht: Bij bevestigingsapparatuur, zoals muurbeugels, is het belangrijk om het gewicht van het apparaat te kennen om ervoor te zorgen dat de bevestiging voldoende draagkracht heeft.

In het algemeen is het begrip van het gewicht van een toestel essentieel om de draagbaarheid, bruikbaarheid en veilige plaatsing ervan te waarborgen, afhankelijk van het specifieke doel en de toepassing van het apparaat.

Bijgeleverde accessoires

"Bijgeleverde accessoires" verwijst naar extra items, naast het hoofdproduct, die samen met het product worden meegeleverd.

Deze accessoires zijn bedoeld om de functionaliteit of het gebruik van het hoofdproduct te verbeteren en kunnen variëren afhankelijk van het type product.

Bijzonderheden

Extra details vertellen je wat meer over het apparaat, dingen die je niet in de kenmerkenlijst ziet staan. Denk aan extra accessoires, speciale technologieën, en andere handige snufjes.

Ecocheques aanvaard

"Ecocheques aanvaard": Een aanduiding dat ecocheques worden geaccepteerd als betalingsmiddel, zowel in de winkel als bij de levering.


Ecocheques zijn bedoeld voor de aanschaf van ecologische en duurzame producten of diensten, waardoor je milieubewuste keuzes kunt maken bij je aankopen, of je nu direct in de winkel koopt of kiest voor thuislevering.