Winkelwagen
Leveringskosten: Gratis
Totaal: -
Afrekenen

LACIE MOBILE DRIVE 4TB

Levering mogelijk vanaf 04.07.24 (Gratis)

€ 137,00  € 162,00
Of - Simulatie
Let op, geld lenen kost ook geld.
LACIE MOBILE DRIVE 4TB

Ook nieuw verkrijgbaar op vandenborre.be

Dit toestel is uniek en wordt toegewezen aan de eerste klant die de bestelling ervan afrondt.

Technische specificaties

Type Externe harde schijf (HDD)
Opslagcapaciteit 4 TB HDD
Rotatiesnelheid 5400 rpm
Compatibiliteit Pc, Mac, Linux
USB-aansluiting USB Type-C (USB 3.2 Gen1)
Gebruik Opslag
Schokbestendig
Gegevensbeveiliging
Kleur Zilver
Bijgeleverde acc. USB-C naar USB-C-kabel
Gewicht 300 g
Formaat 2.5 inch
Vanden Borre-code 20110739 - 7841396 - 8
Type
je hebt de keuze tussen 3 types externe harde schijven : de desktop harde schijf en de draagbare harde schijf.

Dankzij zijn stevigheid, overdrachtsnelheid en grote capaciteit biedt de desktop HDD of desktop harde schijf bij dagelijks gebruik van je computer wat extra geheugen om grote hoeveelheden bestanden of kopies van je belangrijke gegevens te bewaren. Wel heeft het een aparte voedingskabel omdat extra stroomtoevoer nodig is.

De portable HDD of draagbare harde schijf maakt het mogelijk om grote hoeveelheden gegevens gemakkelijk te transporteren. Hij is licht, neemt weinig plaats in en heeft geen externe voeding nodig… Met andere woorden: ideaal om uw gegevens overal mee te nemen.

Met een portable SSD (Solid-State Drive) kan je je gegevens op een ultrasnelle manier bewaren. Je geniet van een zeer hoge lees- en schrijfsnelheid. Een SSD maakt immers gebruik van flashgeheugen die werkt veel sneller dan een traditionele harde schijf. SSD’s zijn ook robuuster (schokbestendig), compacter en stiller dan gewone harde schijven. Ook hij heeft geen extra stroomtoevoer nodig, een USB-verbinding is voldoende.
Rotatiesnelheid
Rotatiesnelheid: de rotatiesnelheid geeft de draaisnelheid van de platen van een harde schijf weer en wordt uitgedrukt in rotaties per minuut. Hoe hoger deze snelheid is, hoe groter en sneller de datastroom kan zijn. Sommige harde schijven hebben een rotatiesnelheid van 5400 rpm en andere een rotatiesnelheid van 7200 rpm.

Pas op! Een harde schijf met een hoge rotatiesnelheid produceert meer geluid. Bovendien gebruikt een harde schijf die trager draait ook minder energie.
Connectiviteit

- USB 3.0: de USB 3.0-aansluiting van je harde schijf heeft hetzelfde formaat als de USB 2.0 maar beschikt over een maximaal debiet van 5 Gbps, of 600 Mb/s. Dat is 10 keer sneller dan de USB 2.0. Met deze aansluiting kan je - net zoals met de USB 2.0 - onmiddellijk je harde schijf op je PC of andere toestellen aansluiten.


- Wifi : foto's, video's en andere bestanden zijn snel en draadloos beschikbaar op andere wifi-apparaten. De meeste wifi-hardeschijven hebben een ingebouwde batterij zodat je onderweg ook toegang hebt tot je bestanden, zelfs in de auto.

- Thunderbolt: met de Thunderbolt-aansluiting van je harde schijf beschik je over een maximaal debiet van 10 Gb/s. Deze aansluiting bied je een in- en uitvoertechnologie waardoor je tegelijk gegevens kunt lezen en schrijven.

Toepassing
Je kan je harde schijf gebruiken om bestanden op te slaan, maar ook om back-ups van je belangrijke gegevens te maken. Maar als je achteraf iets in je bestanden op je pc verandert, mag je niet vergeten ook het bestand op je harde schijf te vervangen. De ideale oplossing is een model met een automatische back-up-functie om dubbel werk te vermijden. Met deze functie kan je je harde schijf continue of op een tijdstip naar keuze een back-up laten uitvoeren.