Menu
Check voor je aan de slag gaat of je bestaande installatie conform de wettelijke normen is.
Als dit niet het geval is, moet je eerst een beroep doen op een vakman. Hij zorgt voor de aansluiting op het water- en elektriciteitsnet, de volledige installatie en het onderhoud van je droogkast.
Plaats je droogkast op een stabiele en harde ondergrond in een goed verluchte ruimte van ongeveer 9 m². Een betonnen vloer of tegelvloer is ideaal. Tapijt is af te raden omdat de lucht dan onvoldoende kan circuleren onder je toestel.
Hou rekening met de kamertemperatuur. In een ijskoude ruimte duurt het langer om de was te drogen. De lucht in de ruimte rond het toestel moet voldoende ververst worden om de was grondig te drogen.
Als je je droogkast in de badkamer plaatst, moet ze minstens 60 cm afstand houden van de waterkranen.
Controleer of de aangegeven spanning overeenkomt met de netspanning in je huis voor je de stekker in het stopcontact steekt.
Gebruik enkel een geaard stopcontact en vermijd verlengkabels of stekkerdozen. Zorg er tot slot voor dat het netsnoer niet klem zit onder het toestel.
Er bestaan 2 types droogkasten: condensatiedroogkasten en luchtafvoerdroogkasten.
Een luchtafvoerdroogkast installeren : Plaats een afvoerbuis op de opening van de droogkast. Deze opening kan links, rechts of achteraan het toestel zitten. De afvoerbuis moet minder dan 2 meter lang zijn zodat de warme en vochtige lucht niet condenseert. Ze mag maximum 1 meter hoog liggen zodat de warme lucht niet terugkeert in het toestel.
Ontdek onze afvoerbuizen voor afvoerdroogkasten
Plaats een terugslagklep op de uitgang van de buis aan de buitenmuur. Zo kan koude buitenlucht niet binnenraken in je toestel. Je houdt meteen ook klein ongedierte buiten.