Hoe je activity tracker gebruiken?

Blijf je graag fit? Dan is de activity tracker jouw beste vriend. Je kan er gemakkelijk je lichaamsbeweging mee opvolgen, hij moedigt je aan om meer te bewegen én hij begeleidt je tijdens het sporten. Bovenal maakt hij je bewust van je dagelijkse gewoonten. Maar hoe haal je het beste uit deze geweldige uitvinding? Wij geven advies!

20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
20210622_activity_tracker_tips_01.jpg

Een activity tracker, wat is dat?

Een activity tracker is een toestel dat op zijn minst meet hoeveel je beweegt of stapt en met bluetooth is uitgerust. De meer geavanceerde modellen meten ook je hartslag, de hoogte waarop je je bevindt, het aantal verbrande calorieën, je geolocatie, enzovoort. Hij analyseert ook de kwaliteit van je slaap. Handig is dat je jezelf fysieke doelen kan stellen, zoals een bepaald aantal stappen per dag. Zo kan je trots zijn op jezelf als je de trap hebt genomen in plaats van de lift. De activity tracker helpt je om jezelf te overtreffen en je sportprestaties te meten.

20210622_activity_tracker_tips_02.jpg

Stap 1: stel je activity tracker in

Om realistische resultaten te krijgen, moet je de tijd nemen om je activity tracker goed in te stellen. Voer dus je leeftijd, geslacht en gewicht in zodat de tracker een beter idee krijgt van het aantal calorieën dat je verbrandt. 

  • Maak een onlineaccount aan op de website van het merk van je tracker. Daar zal je een mooi overzicht krijgen van je lichaamsbeweging. Je kan er ook aangeven of je activiteitenrapporten per e-mail wilt ontvangen. 
  • Download de app van de tracker op je smartphone en synchroniseer hem met de tracker. Handig om te weten: sommige trackers zijn meer compatibel met bepaalde merken smartphones dan andere. Maak dat je op voorhand goed ingelicht bent.

 

20210622_activity_tracker_tips_03.jpg

Zet je beste beentje voor

Connecteer met vrienden die je op het goede pad houden. Via de app kan je elkaar volgen en aanmoedigen om telkens de lat hoger te leggen. Gebruikers van een Fitbit-tracker krijgen toegang tot een community waar de leden elkaar motiveren en uitdagen. Ook heel wat andere merken bieden dit aan.


Wil je graag je conditie verbeteren? Stel jezelf doelen: zoveel aantal stappen, zoveel kilo's verliezen, ... Geen idee hoeveel stappen je per dag zet? Mensen met een sedentaire levensstijl zetten gemiddeld zo'n 7.000 stappen per dag en sportievelingen zo'n 18.000.

20210622_activity_tracker_tips_04.jpg

De eerste dag met een tracker

De kans is groot dat je de eerste dag om de vijf minuten op je activity tracker kijkt om te zien hoeveel stappen je al hebt gezet of wat je hartslag is wanneer je de trap op hebt gelopen. Zeer begrijpelijk, maar vergeet niet dat de gegevens van de eerste dag niet representatief zijn voor je dagelijkse routine en dat je pas na verloop van tijd écht veranderingen in je lichaamsbeweging zal kunnen zien. Als je meer wandelt omdat het mooi weer is of als je de auto neemt in plaats van de bus, zullen de gegevens veranderen. Heb dus een beetje geduld en volg je resultaten gedurende een week voor je conclusies trekt.

20210622_activity_tracker_tips_05.jpg

Test nieuwe functies uit

Na een paar weken verlies je misschien wat van je initiële motivatie. Dat is het ideale moment om je activity tracker uit te dagen. Doe eens een ongewone activiteit en kijk wat je tracker je vertelt: een dagje wandelen, een sessie peddelsurfen of zo snel mogelijk baantjes trekken in het zwembad: welke invloed heeft dat op je hartslag?


Er zijn ook andere interessante functies, afhankelijk van het type activity tracker. Wist je dat de Apple Watch je een waarschuwing stuurt als je op een te lawaaierige plaats bent? Met de Garmin Vívoactive kan je naar je favoriete muziek luisteren en de ingebouwde gps houdt je laatste run bij. Bij sommige trackers kan je regelmatig van polsbandje wisselen. En met de meeste trackers kan je je slaappatroon onder de loep nemen. Hmmm... Slaap je beter op dagen waarop je sport of op dagen waarop je te veel koffie drinkt?

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters